Antena Meniu Search
x

ÎNGRIJORĂTOR! Inspectorii ministeriali au descoperit zeci de nereguli grave, în spitalele din Bucureşti şi din ţară

Problemele din spitale nu mai sunt o noutate pentru nimeni. Iar situaţia nu este doar dureroasă cât mai ales îngrijorătoare.

Vezi și

Problemele din spitale nu mai sunt o noutate pentru nimeni. Iar situaţia nu este doar dureroasă cât mai ales îngrijorătoare.

Numai în acest an, inspectorii ministeriali au descoperit zeci de nereguli grave, în unităţile din Bucureşti şi din ţară.

Cei 9 inspectori au colindat toată ţara în căutarea neregulilor. Au verificat 47 de spitale şi instituţii din subordinea Ministerului Sănătăţii. Controalele au fost fie tematice, fie de urgenţă la cererea ministrului, sau în urma unor sesizări venite de la pacienţi ori de la jurnalişti.

Din numărul total de controale, 17 rapoarte au ajuns la diverse parchete, întrucât faptele descoperite erau de natură penală. Multe dintre acestea sunt investigate deja de procurori. Cele mai frecvente nereguli descoperite se leagă de achiziţia de aparatură, medicamente sau reactivi. Aici nu erau respectate procedurile sau, de multe ori, contractele atribuite erau cu dedicaţie.

Printre cele mai mediatizate cazuri din acest an regăsim Unitatea pentru îngrijirea pacienţilor cu Arsuri de la Spitalul Floreasca, Institutul Ana Alsan şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Mureş. Nici Ministerul Sănătăţii nu a scăpat de verificări.

În luna mai, Corpul de Control al Premierului a a avut o acţiune, în plin scandal al dezinfectanţilor diluaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » ÎNGRIJORĂTOR! Inspectorii ministeriali au descoperit zeci de nereguli grave, în spitalele din Bucureşti şi din ţară