Antena Meniu Search
x

Insula Corfu, destinaţia perfectă pentru vacanţă

Una dintre destinatiile externe preferate de romani este Insula Corfu. Este cea mai nordica insula Ioniana si totodata cel mai vestic teritoriu grecesc, situata la granita dintre Marea Adriatica si Marea Ionica, in fata Albaniei, de care este separata printr-un canal larg de doar 2,5 km.

Vezi și

 Are o suprafaţă de 592 kmp şi o lungime a coastelor de 216 km. Clima este mediteraneană, motiv pentru care Corfu este cea mai verde zona a Greciei. E atât de verde raportată la alte colţuri ale Greciei încât a fost menţionată şi de Homer în "Odiseea".

Economia insulei este dependentă de turism, numai o mică parte din populaţie lucrând în agricultură, în special la fabricarea uleiului de măsline şi a vinului. Dar turiştii nu vin aici pentru peisaj sau uleiul de măsline, ci pentru distracţie.

Sunt foate multi cei care o consideră o altfel de Ibiza. Această insulă cosmopolită combină în mod fericit relaxarea cu distracţia şi o intensă viaţă de noapte. Deci …pe timpul nopţii te distrezi cât poţi de mult, în timp ce în timpul zilei, dacă mai ai energie poţi să iei insula la pas.

Ştiu că multi vin aici pentru sporturile de apă sau pentru scuba diving şi mai ştiu că sunt destui care aleg insula pentru istorie. Oraşul Corfu, capitala insulei, este aşezat pe relicvele diferitelor civilizaţii care s-au succedat pe aici. Se pot vedea peste tot vestigii istorice - monumente veneţiene sau biserici bizantine.

Ultimul lucru pe care îl mai ştiu este că până la urmă turişii vin aici pentru soare, nisipul fin, marea albastră, decorurile, petrecerile continue sau zilele "leneşe". Să nu uit …dacă sunteţi părinţi, luaţi buncii după voi ca să puteţi profita cu adevărat de ceea ce oferă Corfu!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Insula Corfu, destinaţia perfectă pentru vacanţă