Antena Meniu Search
x

Ce efecte adverse are internetul folosit în exces. Medicii au fost șocați!

Internetul pare să lucreze mână în mână cu infecţiile.Oricât de ciudat ar părea, o cercetare făcută în Marea Britanie scoate la iveală consecinţa neaşteptată a utilizării internetului.

Vezi și

 Internetul pare să lucreze mână în mână cu. infecţiile. *** Oricât de ciudat ar părea, o cercetare făcută în Marea Britanie scoate la iveală consecinţa neaşteptată a utilizării internetului. Cum s-a ajuns la acest rezultat, ştie colega mea, Evi Popa. Bun găsit, Evi, bănuiesc că vorbim de cazuri în care este folosit exagerat internetul. Dar chiar şi aşa, ce păţim mai exact?

Slăbirea sistemului imunitar este, de fapt, veriga între internet şi infecţii. Mai exact, vorbim de un mod de viaţă mai puţin sănătos, asociat cu dependenţa de internet. Cercetarea făcută de specialişti din Ţara Galilor a vizat adulţi de toate vârstele. Jumătate dintre ei petreceau mult timp pe internet şi mai ales pe reţelele de socializare. Adică stăteau mai exact, în medie, cel puţin şase ore în fiecare zi. În timp ce restul persoanelor foloseau internetul moderat. Ei bine, rezultatele au fost uimitoare. Oamenii dependenţi de internet prezintă un risc cu 30% mai mare. să răcească, de exemplu, decât cei care-l folosesc moderat. Nu este însă singurul efect negativ. În aceeaşi cercetare, impactul asupra sănătăţii se observă şi prin alterarea somnului. Aici vorbim atât de durată, cât şi calitate. Consumarea alimentelor în faţa calculatorului, mai ales biscuiţi, chipsuri şi băuturi carbogazoase, dar şi lipsa mişcării sunt alţi factori care duc şi ei la slăbirea sistemului imunitar. Un alt semnal de alarmă este tras şi în privinţa izolării. Mulţi utilizatori ajung să stea ore în şir, singuri, în faţa monitorului, zi de zi. Un lucru care nu este deloc benefic pentru psihic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Ce efecte adverse are internetul folosit în exces. Medicii au fost șocați!