Antena Meniu Search
x

Video Invazie de ciori în Satu Mare. Păsările au pus stăpânire pe parcuri, autorităţile se declară depăşite de situaţie 

Este invazie de ciori în municipiul Satu Mare. Păsările au pus deja stăpânire pe toate parcurile publice, iar autorităţile se declară depăşite de situaţie. Oamenii de-abia se mai pot plimba în linişte şi vor să fie luate măsuri imediate. Edilul oraşului a cerut soluţii inclusiv Ministrului Mediului.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 23.03.2022, 14:46

Vezi și

Autorităţile spun că toate soluţiile pe care le-au încercat până în acest moment au fost fără rezultat. Întâi, primarul a încercat să relocheze păsările din Grădina Romei, locul unde sute de ciori şi-au făcut deja culcuş. Această relocare nu a dat rezultate, motiv pentru care mai apoi a încercat să le distrugă cuiburile, însă ciorile s-au întors în exact acelaşi loc la 2 săptămâni distanţă. Între timp, primăria a montat şi un aparat de ultrasunete pentru a deranja ciorile şi a le determina să plece de aici, doar că această acţiune a atras o sesizare la poliţie formulată de către un ONG.  

Văzut fără soluţii, Primarul din Satu Mare, Kereskenyi Gabor, i-a cerut marți ministrului Mediului, Tanczos Barna, aflat în vizită în oraș, să găsească soluții pentru alungarea ciorilor din parcuri. Tanczos a spus că o posibilă variantă ar fi tunurile cu apă.

"Este permisă şi soluţia de alungare cu un tun de apă, în perioada în care îşi fac cuiburi. Avem şi posibilitatea intervenţiei prin recoltare. Nu poţi, în niciun caz, să intervii în mijocul oraşului cu arme de foc", a declarat acesta. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Invazie de ciori în Satu Mare. Păsările au pus stăpânire pe parcuri, autorităţile se declară depăşite de situaţie