Antena Meniu Search
x

INVAZIE DE PĂDUCHI în şcolile din Capitală. Anunţul făcut de autorităţi

Aproximativ 250 de cazuri de infestare cu păduchi au fost înregistrate în urma controalelor făcute de medicii din instituţiile şcolare din Capitală după vacanţa de iarnă, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) a Municipiului Bucureşti.

Aproximativ 250 de cazuri de infestare cu păduchi au fost înregistrate în urma controalelor făcute de medicii din instituţiile şcolare din Capitală după vacanţa de iarnă, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) a Municipiului Bucureşti.

La nivelul Capitalei, în urma triajului epidemiologic realizat de cadrele medico-sanitare din instituţiile şcolare după vacanţa de iarnă, au fost înregistrate 245 de cazuri de pediculoză, 2.143 de cazuri de angină, 18 cazuri de varicelă şi două cazuri de infecţii micotice.

După efectuarea tratamentului împotriva păduchilor, la al doilea control au mai fost găsite doar şase cazuri, precizează DSP.

ISMB solicită părinţilor ca, în cazul în care cunosc cazuri de pediculoză sau de infecţii transmisibile, să anunţe Inspectoratul Şcolar pentru evitarea răspândirii acestora.

Mesaj ŞOCANT, devenit VIRAL pe Facebook: "Bună ziua! Sunt învăţătoare și am păduchi!!! Și elevii mei au"

În urmă cu o săptămână, un mesaj şocant a fost postat de o învăţătoare la Şcoala Gimnazială Nr. 195 - Hamburg, din cartierul Titan, Bucureşti. Claudia Chiru a anunţat pe pagina ei de Facebook că are păduchi şi, asemenea ei, "alte câteva sute de elevi și parinti din București".

Cadrul didactic mărturiseşte că nu este prima oară când are păduchi şi că "este momentul să renunțăm la prejudecăți și să ne purtăm ca niște oameni maturi". Învăţătoarea nu vrea să mai audă că "păduchii sunt o rușine și că purtătorii ar trebui arși pe rug în piața publică".

"Buna ziua! Sunt invatatoare la Scoala Gimnaziala Nr. 195 din București și am păduchi!!! Da, am "câțiva" păduchi, vreo 2-3, așa se scuza lumea in 2017, și nu mi-e rușine! Am eu si poate alte câteva sute de elevi și parinti din București, și nu mai știu cati din țara noastră. Și nu este prima data, este a 2-a oară. 

Și câțiva dintre elevii mei au, așa ca probabil ne-am dat paduchii între noi pentru ca haina mea sta lângă a lor, iar din când in când ii sărut pe frunte și ii iau in brațe, așa cum s-a întâmplat azi. Firele mele de par se întâlnesc cu ale lor și...gata, saltul s-a produs, au schimbat scalpul!

Este momentul sa renunțam la prejudecăți și sa ne purtam ca niște oameni maturi. Nu pot sa mai aud ca păduchii sunt o rușine și ca purtătorii ar trebui arși pe rug in piața publica!!! 

Va rog din suflet sa le spuneti acasă copiilor ca păduchii nu mai sunt o rușine, ca oricine poate lua și ca nu ar trebui sa rada de colegii lor la scoala. 

Le rog și pe colegele mele sa vorbească deschis cu copiii și sa le explice realitatea. Le puteți spune ca și doamna invatatoare Chiru are și preda cu tableta, face inca un master și se da cu parfum, deci nu este nespălată sau proasta!", scrie învăţătoarea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » INVAZIE DE PĂDUCHI în şcolile din Capitală. Anunţul făcut de autorităţi