Antena Meniu Search
x

Invenţii româneşti medaliate cu aur

Românii demonstrează încă o dată cât de inventivi sunt. S-a întâmplat la o competiţie din Iaşi, unde două echipe de cercetători din Constanţa au obţinut două medalii de aur pentru invenţiile lor

Vezi și

Românii demonstrează încă o dată cât de inventivi sunt. S-a întâmplat la o competiţie din Iaşi, unde două echipe de cercetători din Constanţa au obţinut două medalii de aur pentru invenţiile lor

Spun ei, unice în lume. Vorbim de un sistem revoluţionar de monitorizare şi o cameră video concepută să faciliteze misiunile subacvatice ale scafandrilor.  Echipamentul de inspecţie subacvatică este primul de acest gen inventat în ţara noastră şi unul unic în lume, spun inventatorii, datorită design-ului său.

Înregistrează inspecţia subacvatică pe care o face scafandrul. Consola principală rămâne la suprafaţă pentru cel care monitorizează inspecţia, iar scafandrul are în mână camera video pentru înregistrarea inspecţiei subacvatice. Acesta este autonom, efectiv poate funcţiona fără curent până la patru ore. E primul de acest gen, din cunoştinţele noastre, din Europa, care face comunicaţia printr-un singur cablu în loc de trei.

Şi primul care poate scoate înregistrările făcute sub apă prin două metode: CD sau stick. Cea de-a doua invenţie este camera video care se conectează la sistemul de monitorizare şi care se ataşează pe anumite căşti ale scafandrilor.

Cu aceasta scafandrii pot merge la adâncimi mult mai mari, iar în momentul când ei lucrează la ceva anume atunci nu pot să stea cu camera în mână.

Ambele invenţii au fost medaliate cu aur la Exoziţia Europeană a Inventatorilor din Iaşi, unde au fost 400 de invenţii din 30 de ţări. Proiectele sunt vândute deja amândouă. Le-au cumpărat o firmă de scafandri profesionişti.

Tinerii inventatori se gândesc acum la pasul următor. Vor să facă şi roboţi care să cerceteze adâncurile apelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Invenţii româneşti medaliate cu aur