Antena Meniu Search
x

Iohannis cheamă partidele la consultări, după europarlamentare

Soarta Guvernului s-a discutat astăzi într-o întâlnire-surpriză dintre Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă. Preşedintele a cerut demiterea miniştrilor de Interne şi de Externe pentru modul în care au organizat alegerile în Diaspora. Premierul a refuzat deocamdată. Carmen Dan nu e dispusă să plece.

de Redactia Observator

la 30.05.2019, 20:47

Vezi și

Soarta Guvernului s-a discutat astăzi într-o întâlnire-surpriză dintre Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă. Preşedintele a cerut demiterea miniştrilor de Interne şi de Externe pentru modul în care au organizat alegerile în Diaspora. Premierul a refuzat deocamdată. Nici Carmen Dan nu e dispusă să plece. Săptămâna viitoare, şeful statului cheamă partidele la consultări, pentru a transforma rezultatul Referendumului în lege.

"Nu mă intimidează astfel de cereri urgente. Şi mă văd nevoită să-l dezamăgesc. Nu îmi dau demisia nici imediat, nici imediat", a fost reacţia lui Carmen Dan, ministrul de Interne, după ce preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia. 

Carmen Dan refuză să îşi dea demisia, cum i-a solicitat preşedintele Iohannis

Imediat a venit însă replica lui Klaus Iohannis, care nu-i mai vrea în Guvern nici pe Carmen Dan, nici pe Teodor Meleşcanu 

Iohannis s-a menţinut ferm: "Poate nu m-aţi înţeles bine. Eu am cerut ieri demiterea lor, şi nu demisia, ca şi sancţiune politică"-

Răspunsul lui Carmen Dan n-a mai venit astăzi, pentru că a avut de dat explicaţii în faţa procurorilor DNA. Este martor în Dosarul Tel Drum, ce îl vizează pe Liviu Dragnea.

Soarta ministerului de Interne este acum în mâinile premierului. Viorica Dăncilă a anunţat însă că nu este de acord cu demiterea imediată a lui Carmen Dan.

Iohannis şi premierul Dăncilă, prima întâlnire după condamnarea lui Liviu Dragnea

Astăzi, şeful Executivului şi preşedintele României au avut o scurtă discuţie cu privire la propunerile pentru ministere.

Întâlnirea de la Cotroceni, prima de după condamnarea lui Liviu Dragnea, vine după o lungă perioadă de tensiuni între cele două palate.

Nici astăzi, Dăncilă şi Iohannis nu au căzut de acord. Mărul discordiei: Titus Corlăţean, propus pentru funcţia de vicepremier pentru Parteneriate Strategice. 

Iohannis a spus că "PSD-ul îndrăzneşte să mi-l propună pe artizanul catastrofei de la alegerile din străinătate din 2014. Mi se pare o alegere total nepotrivită şi pot să vă spun acum, la cald, că această propunere va fi clar respinsă. Titus Corlăţean nu va fi ministru la nimic".

Iohannis nu s-a pronunţat cu privire la celelalte propuneri: Anna Birchall la ministerul Justiţiei şi Roxana Mânzatu la Fonduri Europene. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Între timp, preşedintele Iohannis a anunţat că va convoca partidele la consultări, săptămâna viitoare, pe tema referendumului pentru Justiţie.

Peste 6 milioane de români au votat DA la propunerile de a interzice amnistia şi graţierea, dar şi ordonanţele de urgenţă pe teme de justiţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Iohannis cheamă partidele la consultări, după europarlamentare