Antena Meniu Search
x

Ion Creangă ar putea să dispară din manualele şcolare. Preşedintele Uniunii Scriitorilor spune că profesorii nu-l predau, pe motiv că elevii nu l-ar înţelege

Preşedintele Uniunii Scriitorilor din România, academician Nicolae Manolescu, a atras atenţia, marţi, la Lancrăm, asupra pericolului ca unii dintre scriitorii importanţi să dispară din manualele şcolare.

Preşedintele Uniunii Scriitorilor din România, academician Nicolae Manolescu, a atras atenţia, marţi, la Lancrăm, asupra pericolului ca unii dintre scriitorii importanţi să dispară din manualele şcolare.

'Primejdia ca unul sau altul dintre poeţii importanţi de dinainte, din interbelic sau din generaţiile mai noi, să dispară din manuale nu e de ignorat', a declarat Nicolae Manolescu, în cadrul evenimentului de decernare a Premiului Naţional pentru Poezie 'Lucian Blaga'.

Manolescu a făcut referire şi la o fostă studentă a sa, care s-a autodenunţat că nu-l predă pe Creangă, pe motiv că elevii nu l-ar înţelege. 'Păi, dacă Creangă e în pericol să iasă din manual înseamnă că riscul există şi pentru alţii. (...). Pericolul de a dispărea din programe unii sau alţii dintre marii scriitori este, nu aş zice iminent, dar e destul de serios. Dacă se va întâmpla aşa, Doamne păzeşte atunci', a opinat academician Nicolae Manolescu.

Casa Memorială Lucian Blaga a găzduit marţi prima ediţie a decernării Premiului Naţional pentru Poezie 'Lucian Blaga'. Câştigător a fost poetul clujean Adrian Popescu. Pe lista finală a nominalizaţilor, întocmită prin concursul tuturor filialelor Uniunii, s-au mai aflat Ana Blandiana, Ileana Mălăncioiu, Emil Brumaru, Ioan Mureşan, Ioan Moldovan, Ion Horea şi Gabriel Chifu.

Juriul de critici, care a deliberat luni, a luat în final în calcul numai poeţii nominalizaţi prezenţi la Lancrăm, respectiv Adrian Popescu, Ioan Moldovan şi Emil Brumaru. Potrivit regulamentului, premiul se acordă doar nominalizaţilor care sunt prezenţi la decernare, au precizat organizatorii.

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Ion Creangă ar putea să dispară din manualele şcolare. Preşedintele Uniunii Scriitorilor spune că profesorii nu-l predau, pe motiv că elevii nu l-ar înţelege