Antena Meniu Search
x

IQOS este o alternativă mai bună. Cum te poți convinge de diferență

Dispozitivele IQOS sunt pe piață de câțiva ani și devin o alternativă din ce în ce mai căutată de fumătorii adulți. Unul din principalele motive ar putea fi faptul că, spre deosebire de țigările clasice, dispozitivele IQOS încălzesc tutunul la o temperatură de până la 350 de grade Celsius, nu îl ard, eliberând mai puține substanțe nocive.

de Redactia Observator

la 29.08.2019, 12:03

Dispozitivele IQOS sunt pe piață de câțiva ani și devin o alternativă din ce în ce mai căutată de fumătorii adulți. Unul din principalele motive ar putea fi faptul că, spre deosebire de țigările clasice, dispozitivele IQOS încălzesc tutunul la o temperatură de până la 350 de grade Celsius, nu îl ard, eliberând mai puține substanțe nocive.

Studiile efectuate în acest sens susțin ideea că, datorită faptului că tutunul nu este ars, tehnologia de tip heat-not-burn este o alternativă mai bună la fumatul convențional. Cu alte cuvinte, prin încălzire rezultă un aerosol cu conținut de nicotină și cu până la 95% mai puține substanțe dăunătoare, așa cum se întâmplă în cazul arderii tutunului. Bineînțeles, fumătorii se pot bucura în continuare de același gust autentic al tutunului, însă fără scrum, fără fum și cu mai puțin miros.

Mai mult decât atât, studiile arată și faptul că, în acest context al încălzirii tutunului, nu mai există nici ideea de fumat pasiv. Astfel că nefumătorii nu mai sunt afectați de efectele prezente la fumatul tradițional atunci când sunt folosite dispozitivele de tip heat-not-burn. 

Serge Maeder, Director Product Research pentru Philip Morris International, precizează: „În primul rând, IQOS nu produce fum, astfel încât noțiunea de fumat pasiv nu există pentru acest produs. Mai mult, există un parametru pe care l-am studiat cu atenție, cel al calității aerului în spații închise când se face o activitate sau se folosește un produs. Este un aspect studiat intens pentru IQOS și am demonstrat că folosind acest produs nu afectezi negativ calitatea aerului din spațiul respectiv.“

Trecerea de la țigările clasice la dispozitivele care folosesc tehnologia heat-not-burn este un pas înainte spre un viitor fără fum și o alegere mai puțin dăunătoare pentru fumătorii adulți. Au fost efectuate teste cu scopul de a măsura nivelul de monoxid de carbon al fumătorilor care au demonstrat că cei care folosesc IQOS pe o perioadă de cinci zile își reduc semnificativ expunerea la substanțe toxice. Acest efect poate fi comparat cu ceea ce se întâmplă în cazul persoanelor care renunță la fumat, unde această expunere la substanțe toxice este redusă cu până la 95%.

Ce presupune mai exact 95% mai puține substanțe nocive? Un simplu test te ajută să vezi concret diferența dintre fumul eliminat de țigară și, respectiv, aerosolul eliberat de dispozitivele IQOS.

IQOS, testul expirației

Testul cu aerosolul IQOS si fumul de tigara poate fi făcută într-un timp scurt folosind testul prezent în kit-ul IQOS sau chiar și două dischete demachiante simple. După primul puf de IQOS, expiră cu putere aerul prin discheta demachiantă. Pe o alta discheta, repetă mișcarea și cu o țigară clasică, suflând din nou cu putere fumul prin discheta demachiantă și compară apoi rezultatele. Vei putea observa că discheta demachiantă unde ai suflat fumul de țigară se colorează, ca rezultat al cantității ridicate de monoxid de carbon și compușilor chimici dăunători din fum.

Dispozitivele IQOS, în schimb, nu eliberează fum, ci un aerosol cu conținut de nicotină și cu mai puține substanțe dăunătoare. Acest lucru este datorat faptului că tutunul este încălzit la temperaturi mai mici și nu permite arderea și generarea de fum.

IQOS este prezent în 47 de țări și este folosit de 8 milioane de consumatori care au făcut trecerea de la tigările clasice la dispozitivele heat-not-burn. De altfel, unul dintre obiectivele producătorului pe termen lung este înlocuirea țigărilor convenționale cu o alternativă mai bună, fără fum.

Material realizat în cadrul campaniei Promisiunea IQOS. Află mai multe pe promisiunea.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » IQOS este o alternativă mai bună. Cum te poți convinge de diferență