Antena Meniu Search
x

Irina Tarasiuc, cântăreaţă din Republica Moldova, riscă să rămână fără cetăţenia română

O cântăreaţă din Republica Moldova ar putea rămâne fără cetăţenia română. S-a lăudat pe o reţea de socializare că paşaportul românesc îi foloseşte doar la plimbările prin Europa.

Vezi și

O cântăreaţă din Republica Moldova ar putea rămâne fără cetăţenia română. S-a lăudat pe o reţea de socializare că paşaportul românesc îi foloseşte doar la plimbările prin Europa. 

Bucuroasă că a obţinut cetăţenia română, o cântăreaţă din Republica Moldova s-a lăudat pe o reţea de socializare că e în sfârşit liberă să se plimbe prin Europa. Pentru Irina Tarasiuc, paşaportul românesc este doar o viză către Europa. Nu înseamnă cetăţenie, anunţa ieri, în limba rusă, artista. N-a durat mult până când sute de internauţi revoltaţi s-au adunat într-un grup, porniţi s-o lase pe moldoveancă fără drepturi în România. Sesizările lor au ajuns şi la Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie.

În 24 de ani, au rămas fără cetăţenie română doar trei străini. O persoană ar fi obţinut-o fraudulos, iar altele două ar fi pus în pericol siguranţa naţională. 

Sute de străini încearcă în fiecare an să obţină cetăţenia română. Printre ei e şi exoticul Fatai, pe care antrenorii Naţionalei îl vor în echipă.Mai mult, nigerianul care a prins gustul României ar fi mândru să cânte pe teren "Deşteaptă-te, române".

Visul lui Fatai s-ar putea împlini în curând. Fotbalistul învaţă câteva ore pe zi geografia şi istoria României pentru examenul de cetăţenie. În schimb, planul Irinei Tarasiuk de a se plimba în voie prin Europa cu paşaportul românesc s-ar putea spulbera, în şase luni. Atât durează, potrivit procedurii, deliberarea comisiei pentru cetăţenie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Irina Tarasiuc, cântăreaţă din Republica Moldova, riscă să rămână fără cetăţenia română