Antena Meniu Search
x

Un italian vrea să fie primar în România (Video)

Când o ţară străină devine casa ta, e absolut normal să devii implicat în viaţa comunităţii din care faci parte! Cel puţin aşa consideră un italian, care de mai bine de un deceniu numeşte "acasă" o localitate din judeţul Sibiu.

De Redactia Observator la 05.03.2020, 16:58
Vezi și
  • Lino Magliano  e specialist în  excavări.
  • Lino se implică activ în viaţa comunităţii.

Când o ţară străină devine casa ta, e absolut normal să devii implicat în viaţa comunităţii din care faci parte! Cel puţin aşa consideră un italian, care de mai bine de un deceniu numeşte "acasă" o localitate din judeţul Sibiu.

Şi cum sunt multe probleme în comună, italianul a decis că trebuie să facă ceva pentru bunăstarea localnicilor. Aşa că are de gând să implementeze în Porumbacu de Jos modul italian de a rezolva lucrurile.

Lino Magliano  e specialist în  excavări  în  domeniul  construcţiei de hidrocentrale, iar în urmă cu 10 ani a pus piciorul pentru prima dată pe pământ românesc. Venise cu treabă în judeţul Sibiu. Trebuia să stea doar patru luni.

Lino Magliano, candidat primaria Porumbacu de Jos: Prima dată am venit aici în Porumbacu. Mi-a plăcut de la prima vedere, imediat. Mi-a plăcut zona. Apoi 4-5 ani am umblat peste tot în România, în Moldova, Maramureş, dar Porumbacu e Porumbacu şi îmi place foarte mult. 

Lino se implică activ în viaţa comunităţii aşa că, susţinut de prieteni, a decis să candideze la postul de primar. Vrea să câştige postul pentru că, spune el, sunt multe lucruri ce trebuiesc schimbate în administraţia locală. 

Lino Magliano, candidat primaria Porumbacu de Jos: E o lucrare de care multă lume nu e mulţumită. Vorbim de asfaltarea făcută anul trecut, în august, cu fonduri europene. În ziua respectivă, nu a fost prezent nimeni de la primărie. E drept că aveau un director de şantier, dar nici el nu era prezent. Şi acum, vedem cum arată asfaltul după 6 luni. Au cheltuit banii, acum vorbim degeaba. Aici nu mai rămâne nimic, vine stratul de uzură şi după 6 luni iar sunt gropi şi după alţi doi ani nu mai e nimic. Nu aşa se lucrează! Nu aşa se administrează banii publici. 

Nu doar drumurile sunt o problemă pentru localnici. Şi depozitarea deşeurilor este un subiect pe care Lino vrea să-l trateze, iar pentru asta a făcut deja un proiect pentru construirea de platforme pentru colectarea deşeurilor în fiecare sat al comunei. 

Vestea că italianul vrea să devină primar s-a răspândit repede printre locuitorii din  Porumbacu de Jos.

Localnică: Am zis, doamne sa fie bine sa se schimbe lucrurile sa mai fie si alt fel. Eu am incredere ca el e baiat bun, dar nu stiu daca il ajuta oamenii. 

Italianul promite că va schimba modul în care va face administraţie. Modelul pe care îl va urma va fi cel din ţara lui natală. Până acum, cinci persoane şi-au anunţat intenţia de a candida la primăria din Porumbacu de Jos.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Un italian vrea să fie primar în România (Video)