Antena Meniu Search
x

Arhiepiscopia Sucevei infirmă că eleva dispărută ar fi fost la vreo mănăstire din Moldova

Iulia Ionescu, eleva de 15 ani care a dispărut în urmă cu cinci zile, a fost găsită!

Vezi și

UPDATE: Duhovnicul fetei a povestit momentele grele prin care a trecut odată cu dispariţia fetei. Preotul i-a sfătuit pe credincioşi să fie mai apropiaţi de copiii lor.

"Am două fete şi nu mă gândesc decât că ele ar fi putut trăi drama aceasta. Nu am putut fi insensibil. Iulia era ca şi fiica mea, aveam faţă de ea aceleaşi sentimente pe care le am faţă de copii mei", le-a spus preotul jurnaliştilor.

UPDATE: Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Constantin Stoica, a declarat că, în urma verificărilor făcute după găsirea Iuliei Ionescu, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor infirmă informaţia potrivit căreia fata ar fi fost la vreo mănăstire din judeţul Suceava, informează Mediafax.

Potrivit lui Stoica, poliţiştii din Suceava au verificat la rândul lor în ultimele două zile toate mănăstirile şi chiar biserici din judeţ şi nu au găsit-o pe adolescentă la niciuna dintre ele.

Stoica a mai spus că l-a contactat personal pe şeful Poliţiei Transporturi Feroviare (TF) Suceava, Florin Catană, pentru a afla mai multe despre călugărul despre care s-a spus că a însoţit-o pe fată la gară şi i-a luat bilet. Catană i-a spus reprezentantului Patriarhiei că informaţia o are de la un lucrător al său, care a văzut un călugăr cumpărând un bilet de tren, dar nu poate spune cu certitudine că acesta avea legătură cu cazul, a mai spus Stoica, informează antena3.ro.

Patriarhia este interesată să afle dacă există o mănăstire sau un singur călugăr care a primit-o pe tânără fără să anunţe autorităţile, a subliniat purtătorul de cuvânt, adăugând că o astfel de încălcare a disciplinei bisericeşti ar fi sancţionată.

Adolescenta s-a urcat într-un tren internaţional, de la Suceava, şi a fost recunoscută de un angajat CFR, care a contactat imediat poliţia. 

Vestea bună pentru familie este şi că fata nu a fost răpită. Purta haine monahale şi a fost urcată în garnitură de către un călugăr, care i-a cumpărat şi biletul de călătorie.

Ea a fost coborâtă din tren în gara din Focşani şi adusă în Bucureşti cu maşina poliţiei.

Timp de patru zile, poliţiştii au răscolit gările, au oprit maşinile, au întrebat taximetriştii şi au căutat-o pe Iulia chiar şi la mănăstiri. Abia ieri după-amiază, şeful unui tren internaţional care circula pe ruta Moscova-Sofia a dat alarma.

Fata s-a urcat în tren din Gara din Suceava şi era însoţită de un călugăr. Era îmbrăcată în straie monahale şi s-a schimbat în timpul călătoriei în hainele pe care le purta în ziua în care a dispărut.

Imediat au intrat pe fir poliţiştii care au fost ajutaţi şi de angajaţi ai Serviciului Român de Informaţii.

Poliţiştii au urcat în tren la Bacău şi au coborât cu adolescenta la Focşani. De acolo, ei şi-au continuat drumul spre Bucureşti cu o autospecială.

În Bucureşti, ea a fost aşteptată de către mama ei. Adolescenta i-ar fi spus femeii că-i pare rău pentru ce a făcut. Tatăl ei acuză preotul la care se spovedea fiica lui că nu l-a avertizat despre gândurile fetei.

"Nu vreau să vorbesc cu duhovnicul ei. Am o supărare. Dacă el a primit un mail, trebuia să anunţe familia. Atunci când a primit mesajul, trebuia să spună şi familiei", spune tatăl Iuliei.

Preotul a tăcut, însă. Aşa prevede taina spovedaniei. În faţa lui Dumnezeu, a procedat corect. În faţa legii, însă, a trebuit să dea socoteală în scris.

"S-a bucurat aş spune, în ghilimele, de un control sctrict, de o supraveghere atentă, un pic ieşită din comun din partea celor apropiaţi, bunica şi mama. Probabil acest lucru a făcut-o să evadeze din acest decor îngust", a declarat Pavel Abraham, fost şef al Poliţiei Române.

Iulia dispăruse miercuri, după ce şi-a luat rămas-bun de la mama ei, pe peronul staţiei de metrou Eroilor. Trebuia să meargă la Colegiul Sfântul Sava, unde intrase cu media 10, şi avea în continuare note foarte mari. Nu a mai ajuns, însă. S-a oprit la un amanent, unde şi-a lăsat telefonul şi lănţişorul de aur şi a primit, în schimb, puţin peste 800 de lei.

Copila a ratat acum şi şansa să câştige un loc la naţionala de fizică. O reuşită pe care şi-o dorea din tot sufletul.

Iulia este, acum, în siguranţă, acasă la părinţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Arhiepiscopia Sucevei infirmă că eleva dispărută ar fi fost la vreo mănăstire din Moldova