Video Jazz, folk şi preparate tradiţionale în cadrul unui festival organizat la cetatea Medievală din Târgu Mureş
A fost un weekend magic şi în cetatea Medievală din Târgu Mureş, care a răsunat de concerte de muzică folk şi jazz. Pe lângă muzică însă, şi preparatele tradiţionale ardeleneşti au făcut furori. Gulaşul a fost preferatul turiştilor. Intrarea a fost liberă pentru toţi cei care au prezentat certificatul verde.
Emeric Imre şi trupa Hara i-au făcut să danseze aseară pe cei care au păşit pe potecile pietruite din cetate. Toată ziua în curtea cetăţii au clocotit ceaunele cu gulaş ardelenesc. S-au făcut peste 2.500 de porţii.
Bucătar: Ca şi ingrediente se foleşte chimen foi de dafin, cimbru. Ca şi cantităţi s-au folosit 200 de kg de carne - pulpă porc, 100 kg de cârnați, oase afumate, zarzavaturi, condimente.
Turist: A fost o îmbinare plăcută de muzică, de mâncare bună, de genuri muzicale, aşaş toate sub asupiciul gulaşului, care chiar a ieşit extraodinar.
Intrarea a fost liberă pentru persoanele vaccinate, testate sau care au trecut prin boală.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰