Antena Meniu Search
x

ULTIMĂ ORĂ! Cod portocaliu în 8 judeţe din ţară

ANM a anunţat în această dimineaţă că judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Vrancea, Galaţi, Constanţa şi Tulcea sunt sub atenţionare de Cod Portocaliu de viscol.

Vezi și

UPDATE 13:10 - ANM a anunţat că mâine la ora 12:00 va fi dată o nouă atenţionare meteorologică pentru sudul ţării. 

UPDATE - Ion Sandu, şeful Administraţiei Naţionale de Meteorologie, a spus aseară la Sinteza Zilei, că este exclus ca, în săptămâna care urmează, să fie emis un nou cod roşu de viscol şi ninsori. 

Azi va continua să ningă, iar de miercuri dimineaţă urmează un nou viscol în zonele de sud şi sud-est. 

UPDATE 9:10 - ANM a emis un nou cod galben de ninsoare şi viscol pentru luni, 27 ianuarie, în intervalul orar 9:00 - 23:00. 

COD GALBEN

În intervalul menţionat, în estul Munteniei, în Dobrogea şi în cea mai mare parte a Moldovei va continua să ningă, iar vântul va avea intensificări ce vor depăşi 50 de km pe oră, temporar viscolind sau spulberând zăpada.

COD PORTOCALIU

Între orele 9:00 şi 17:00, în judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Vrancea, Galaţi, Constanţa şi Tulcea temporar viteza vântului la rafală va depăşi 60-70 de kilometri pe oră, continuând să troienească puternic zăpada, iar vizibilitatea se va menţine redusă. 

Iar în judeţele Vrancea, Buzău şi Brăila ar putea fi declarată stare de alertă. Şcolile din 27 de judeţe sunt astăzi închise, au anunţat reprezentanţii Ministerului Educaţiei. Iar elevii bucureşteni stau acasă şi mâine.

Iar vacanţa nu este exlus să se prelungească, mai ales că se anunţă pentru miercuri un nou episod de ninsori puternice.

Timp de şase ore, în Buzău, Brăila şi Vrancea a fost cod roşu de viscol. În total, 57 de localităţi din cele trei judeţe sunt izolate din cauza drumurilor blocate, iar cel mai probabil se va declara stare de alertă.

Starea de alertă ne va crea posibilitatea şi cadrul legal pentru a dispune măsurile necesare pentru a înlătura efectele acestui dezastru, efectele acestei stări de forţă majoră.

Iadul alb ţine în continuare 24 de drumuri naţionale închise. Nici cei care au lăsat maşinile acasă şi s-au hotărât să meargă cu trenul nu au au viaţă uşoară. Din cauza viscolului, pe trei linii de cale ferată nu mai circulă niciun tren.

Circulaţa este închisă pe Ploieşti Sud- Urziceni, Bucureşti Sud- Olteniţa, Buzău- Cilibia-Făurei

Pentru prima dată avem şi veşti bune. Azi şi mâine, iarna dă semne că s-ar mai îmblânzi, însă nu pentru mult timp.

"Avem semnalul că miercuri mai poate apărea un episod de viscol, tot pe partea de sud a României. Deocamdată pare a fi un viscol de durată mai scurtă, o zi şi care să nu fie de intensitatea acestuia", spune Florinela Georgescu, director executiv ANM. 

Cei mai bucuroşi de vremea rea sunt însă copiii, care s-au ales cu o mini-vacanţă. Elevii din 27 de judeţe nu se ducă la şcoală azi, iar şcolile din Bucureşti rămân închise şi mâine.

Şi studenţii de la Universitatea Bucureşti, Universitatea din Piteşti şi de la Universitatea din Târgovişte sunt liberi, iar examenele vor fi reprogamate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » ULTIMĂ ORĂ! Cod portocaliu în 8 judeţe din ţară