Antena Meniu Search
x

Povestea oamenilor care stau pe case şi topesc zăpada să se hidrateze!

Şase judeţe au fost, timp de şapte ore, sub cod roşu de ninsori şi viscol. În Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea vântul a bătut cu o putere incredibilă, de aproape 100 de km/oră.

Vezi și

Poliţiştii au blocat oraşele şi au întors din drum toţi şoferii care au vrut să-şi croiască drum prin vijelie. În lupta infernală cu troienele au fost prinşi şi reporterii Observator.

Judeţul Buzău este un deşert alb, bătut într-una de viscol. Doar fumul care iese prin hornurile caselor arată că acolo există viaţă. Oamenii se încălzesc cum pot şi mănâncă ce apucă.

"Am 67 de ani dar aşa nu am mai întâlnit. nici părinţii mei, o iarnă aşa periculoasă. am dat ţiglele de pe casă, am sărit pe muntele de zăpadă! am chemat ajutoare!", spune o femeie.

Situaţia e la fel de alarmantă şi în judeţul Brăila. Munţi înalţi de zăpadă s-au ridicat pe uliţe şi pe şosele, iar casele au fost pur şi simplu îngropate în omăt. Bătrânii au noroc cu vecinii care au reuşit să-i salveze direct de pe acoperiş.

Alţii, însă, n-au mâncat nimic de zile. Ca să bea apă, au topit zăpadă.

Să rezişti pe o aşa vreme, înseamnă să fii un erou, un erou pentru viaţa ta.

Doar tancurile armatei ar putea face faţă pe cele mai multe drumuri din Buzău şi Vrancea. În localitatea Spătăreasa, oamenii au rămas blocaţi complet.

O misiune la fel de grea s-a dus şi în judeţul Călăraşi. Situaţia e dramatică la Drajna, sunt nămeţi care depăşesc 2 metri înălţime! 

Au reuşit să răzbească prin nămeţi doar cu ajutorul unui utilaj de deszăpezire.

"Ne facem meseria, ne facem treaba, ajutăm cât putem, cum putem. Ne cerem scuze dacă nu putem face mai mult. O să facem tot posibilul să facem să fie bine", spune un bărbat de la deszăpezire.

Zeci de oameni nu au fost la fel de norocoşi, în judeţul Constanţa. Acolo, ploaia îngheţată combinată cu masive căderi de zăpadă şi viscol puternic i-au ţinut prizonieri ore în şir, în câmp.

Pe drumul care leagă Năvodari de Corbul, zeci de maşini au rămas înzăpezite. Sunt oameni care stau fără pic de provizii, mâncare, apă, iar mulţi sunt însoţiţi de copii mici.

O tânără de 18 ani din localitatea constănţeană Amzacea a cerut ajutorul medicilor după ce a început să se simtă rău. Femeia este însărcinată şi trebuia să ajungă urgen la spital. Doar cu ajutorul unei şenilate, rudele au reuşit să o dea pe tânără pe mâinile medicilor.

Ca să evite astfel de situaţii, poliţiştii au păzit toată noaptea ieşirile din municipiile Buzău, Brăila, Slobozia, Călăraşi, Tulcea şi Constanţa. Niciun şofer nu a avut voie să circule pe acolo.

Poliţiştii din Tulcea acţionează în 50 de loc petnru blocarea circulaţiei. Toate ieşirile din minucipiu sunt blcoate. Nu există persoane fără adăpost sau pe şosele, în autoturime.

În Brăila, mai multe tiruri au tras pe drepta la ieşirea spre Buzău. Unii şoferi şi-au încuiat maşinile şi au mers la hotelurile din oraş, iar alţii au rămas peste noapte în cabine.

Starea de alertă se menţine în continuare, în opt judeţe. Asaltul iernii asupra României este departe de sfârşit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Povestea oamenilor care stau pe case şi topesc zăpada să se hidrateze!