Antena Meniu Search
x

''Kurtiteii'', o combinatie intre traditionalul kurtos si micii romanesti

Romanii si maghiarii se inteleg de minune la masa. Mai nou, legatura are propriul simbol, inventat de cativa bucatari priceputi. ''Kurtiteii'', o combinatie intre traditionalul kurtos si micii romanesti, menit sa-i satisfaca si pe cei mai pretentiosi gurmanzi.

Vezi și

Un deliciu pentru romani, mititeii au ramas neschimbati de cand au fost trantiti pentru prima oara pe un gratar. Acum au primit haine noi, datorita catorva bucatari cu imaginatie. Acestia au imbracat carnea tocata in aluat de Kurtos unguresc.

Gustul noului preparat ar putea sa cuceresca gurmanzii din lumea intreaga, indiferent de etnie si nationalitate. Prima lui aparitie a fost la un targ de bunatati. Numai aspectul i-a facut pe unii sa cumpere pentru acasa cateva sute de grame de kurtitei proaspeti.

Reteta aluatului e simpla si rapida pentru cine are la indemana faina, oua, drojdie si sare. In timp ce se face amestecul pentru kurtosul neindulcit, mititeii se rumenesc pe gratar. La final, carnea se impacheteaza si se pune din nou la prajit. O procedura extrem de simpla, gandita in urma cu doi ani, insa botezata recent.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » ''Kurtiteii'', o combinatie intre traditionalul kurtos si micii romanesti