Antena Meniu Search
x

Neagu Djuvara a murit, la 101 ani. România a pierdut o mare valoare

La 101 ani, istoricul Neagu Djuvara a încetat din viaţă.

Vezi și

La 101 ani, istoricul Neagu Djuvara a încetat din viaţă. Decorat anul trecut cu ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, Neagu Djuvara era şi un scriitor respectat. 20 de volume îi poartă numele, cele mai multe - memorii din perioada celui de-al Doilea Război Mondial şi a zecilor de ani trăiţi în exil.

Un istoric care avea întotdeauna o poveste cu care să stârnească zâmbete. Un scriitor, un filosof, un diplomat! O valoare a României. Neagu Djuvara a murit la 101 ani. 45 i-a trăit în exil. 

Abia după Revoluţie avea să devină cunoscut în țară, pe când avea 70 de ani. Cărţile i-au devenit refugiu, dar şi un mod de a trăi decent.

După al doilea război mondial, istoricul a făcut parte din delegaţia care s-a ocupat de negocierile de pace cu Uniunea Sovietică. Apoi, a stat la Paris şi două decenii în Republica Niger. La căderea regimului comunist, s-a întors în România. Anul trecut, Neagu Djuvara a fost decorat de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler. 

Neagu Djuvara a murit la spital, unde era internat de mai multă vreme, în urma unei pneumonii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Neagu Djuvara a murit, la 101 ani. România a pierdut o mare valoare