Antena Meniu Search
x

La 41 de ani cântăreşte cât un copil, 25 de kilograme

Adriana a suferit cât pentru zece vieţi. La 41 de ani cântăreşte cât un copil. Are 25 de kilograme

Vezi și

Adriana a suferit cât pentru zece vieţi. La 41 de ani cântăreşte cât un copil. Are 25 de kilograme. Trăieşte într-un scaun cu rotile, nu-şi poate mişca mâinile şi nu poate mânca. 

De sărbători îşi doreşte o casă. una fără trepte, ca să intre mai uşor pe uşă. Din fosta locuinţă a fost alungată, iar acum stă, într-o garsonieră închiriată. Soţul ei, Claudiu, o ajută permanent. Urcat şi coborât. Fără nimeni. Exact aşa arată viaţa Adrianei şi a lui Claudiu. Urcuşuri şi coborâşuri. Fără nimeni care să-i ajute.

La 41 de ani, Adriana cântăreşte 25 de kilograme, cât un copil. Jumătate din viaţă a trăit-o prin spitale. Toată tinereţea ei de până acum.

Nenorocirile au început când avea doar 8 ani. De la un vaccin, spune Adriana. Boala i-a afectat întâi picioarele. Cu timpul, a ajuns să nu se mai poată folosi deloc de trupul ei. Nu se poate hrăni, nu-şi poate mişca mâinile şi nu poate simţi pământul sub tălpi. Când l-a cunoscut pe Claudiu, Adriana era deja în scaun cu rotile. Dar el a văzut, dincolo de neputinţa trupului ei, un suflet puternic şi frumos.

Acum, Claudiu este singurul ei sprijin. Mâinile şi picioarele ei. Viaţa i-a lovit însă din nou. Casa din Braşov în care locuiau le-a fost luată. S-au mutat cu chirie într-o garsonieră din comuna Feldioara. La etajul doi. Iar el o urcă şi o coboară zilnic pe scări.

Iar banii pe care trebuie să-i drămuiască lunar sunt foarte puţini. Pensia de handicap a Adrianei şi indemnizaţia de însoţitor a lui Claudiu. 1.100 de lei pentru două suflete. Şi au mers mai departe. Au luptat mai departe. Împreună. Şi au continuat să viseze că le va fi mai bine. Au visat la propriu şi la figurat.

Să ştiţi că am visat o dată, i-am povestit la soţie. Te-am visat că mergeai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri sociale » La 41 de ani cântăreşte cât un copil, 25 de kilograme