Antena Meniu Search
x

La sapte ani, cantareste cat un bebelus

Caz dramatic la Viseul de Sus, in Maramures. Asistentii sociali au gasit acolo un copil malnutrit, care la varsta de sapte ani cantareste doar noua kilograme.

Vezi și

Baiatul a fost dus de urgenta la spital si acum se afla sub atenta supraveghere a medicilor. Neglijat de mama si nerecunoscut de tata, copilul ar fi putut sa moara in orice moment.

La sapte ani, ar trebui sa cantareasca in jur de 25 de kilograme. Trupul firav al copilului nu cantareste, insa, mai mult de noua kilograme. Cat al unui bebelus de un an si jumatate. Baiatul sufera de malnutritie severa.

Copilul a fost descoperit de asistentii sociali de la primaria din Viseul de Sus. Ei au anuntat, mai departe, Directia Pentru Protectia Copilului si, in cateva ore, reprezentantii sociali s-au mobilizat si l-au purtat pe micut prin mai multe spitale. In cele din urma, el a ramas internat la Spitalul Judetean din Baia Mare. Medicii de acolo l-au supus, deja, unor analize si asteapta, acum, rezultatele.

Minorul a fost crescut doar de mama, care sufera de afectiuni psihice. Se pare ca tatal lui nici nu a vrut sa-l recunoasca.

Dupa ce va fi pus pe picioare, copilul va ajunge in Centrul de Tip Familial pentru copii cu nevoi speciale din Baia Mare. El mai are o sora de 10 ani, dezvoltata normal, care se afla, deja, in asistenta maternala, in Sighetu Marmatiei. Din cauza afectiunilor psihice, mama nu va putea fi trasa la raspundere pentru situatia copilului ei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » La sapte ani, cantareste cat un bebelus