Antena Meniu Search
x

La Balc, începe celebra vânătoare a lui Ion Ţiriac

În fiecare an, la Balc, se adună bogaţii Europei pentru tradiţionala partidă de vânătoare de mistreţi organizată de omul de afaceri Ion Ţiriac.

Vezi și

Gonacii au fost aleşi şi antrenaţi, iar la conacul din comună se fac ultimele pregătiri. Azi ajung în Bihor şi primii invitaţi.

Unii cu avioane private ce vor ateriza pe un aeroport din Ungaria, alţii cu maşinile. În fiecare an, aproape 200 de mistreţi au ajuns în bătaia puştilor.

În fiecare an, o sută de localnici urcă în zori, în remorcile care pleacă spre locul de vânătoare. Puştile sunt pregătite, gonacii antrenaţi şi aleşi dintre oamenii satului, cu mare discreţie. Cei care nu şi-au făcut loc printre hăitaşi, dezbat la poarta casei beneficiile vânătorii de mistreţi.

Anul trecut, 150 de mistreţi au intrat în bătaia puştii. Bucuroşi de trofee au fost şi vânătorii, dar şi gonacii care au plecat acasă cu bani, carne şi cadouri.

De mâine, pe domeniul deţinut de omul de afaceri Ion Ţiriac se vor aduna oameni importanţi din ţară şi din Europa. Calitatea vânatului, dar şi atracţia irezistibilă a unuia dintre cele mai importante domenii de vânătoare ale lui Ceauşescu, sunt punctele forte ale vânătorii de la Balc.

La vănătoare au fost invitaţi în ultimii ani moştenitorul imperiului auto Porsche, primarul din Monte Carlo, dar şi vedete din lumea sportului.

Anul acesta, oaspeţii vor sosi, cel mai probabil, cu avioane private pe un aeroport din Ungaria şi vor ajunge în Bihor cu maşinile.

Partidele de vânătoare au devenit cunoscute încă din 2005. În fiecare an, carnea animalelor împuşcate este donată căminelor de copii şi bătrâni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » La Balc, începe celebra vânătoare a lui Ion Ţiriac