Antena Meniu Search
x

La doi ani, Evelina a uitat să zică "mama"

O fetiţă de aproape doi ani, afectată de o boală misterioasă, a uitat să spună "mamă". Evelina nu mai poate scoate niciun cuvânt şi nu poate sta în picioare

Vezi și

O fetiţă de aproape doi ani, afectată de o boală misterioasă, a uitat să spună "mamă". Evelina nu mai poate scoate niciun cuvânt şi nu poate sta în picioare

S-a născut normal şi s-a dezvolvat ca toţii copiii de vârsta ei. Medicii i-au dat mai multe diagnostice, dar familia nu ştie pe care să-l creadă. Salvarea ei poate sta în mâinile specialiştilor din străinătate.

Evi zâmbeşte. Dar mama ei îşi ascunde cu greu lacrimile. Fetiţa ei de doi ani ar fi trebuit să alerge prin casă. Să o întrebe, în cuvinte inventate, despre tot ce o minunează. Dar copila stă sprijinită pe câteva perne. Nu se poate ridica singură din pat.

Evi s-a născut sănătoasă. A crescut şi s-a dezvoltat ca toţi bebeluşii. Învăţase să spună "mamă". Într-o zi, a uitat. Medicii din Cluj vorbeau de un atac cerebral.

Leucodistrofia e o boală genetică rară care afectează sistemul central nervos. Mai exact, mielina, stratul care înveleşte şi izolează nervii. Distrugerea materiei albe provoacă boli neurologice grave. Problema e că leucodistrofia are zeci de forme.

Acum trei luni, Evi a fost consultată şi de specialiştii din Bucureşti. Misterul bolii care a readus-o pe Evelina la stadiul de bebeluş ar putea fi desluşit de medicii din Elveţia. Părinţii strâng bani, să-şi ducă fetiţa la Zurich.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » La doi ani, Evelina a uitat să zică "mama"