Antena Meniu Search
x

La raliul Amsterdam-Dakar Challange participa 50 de concurenti

13 tari, doua continente, 10 mii de kilometri si o masina care a costat mai putin de 500 de euro. Pe scurt: raliul Amserdam-Dakar

Vezi și

Raliul Amsterdam-Dakar Challange. Un maratorn de aproape o luna, in autoturisme ieftine. Nicio masina nu trebuie sa coste mai mult de 500 de euro. 50 de concurenti, din toata lumea, strabat doua continente si 13 tari. In total, 10 mii de kilometri, in 24 de zile. Startul se da din Amsterdam, la inceputul lui noiembrie. Scopul e unul caritabil, asa ca nu oricine se aventureaza.

Alexia si Mihai sunt singuri romani din competitie. Ea e studenta la comunicare, el e specialist in calculatoare. Amandoi sunt insa dornici de aventura si vor, cu orice chip, sa ajunga la destinatie. “A fost ideea unui prieten care a gasit raliul pe internet si ne-a propus sa mergem. Initial nu era Romania pe formularul de inscriere”, a povestit Alexia. Insa, i-au sunat pe organizatori si au obtinut un loc. Au primit in dar o masina fabricata in 1997 si s-au pus pe treaba.  Autoturismul e vechi si pretentios. “A fost adusa din Luxemburg. Motor 1,7 diesel. Modificari nu i-am adus, e modelul stoc, de fabrica, tractiune pe fata”, a explicat Mihai. Pierde antigel, apa se incinge, cutia de viteze se blocheaza si nu are aer conditionat. Alexia si Mihai spun insa ca se vor descurca.

Pana in toamna au timp sa faca teste. Intre timp trebuie sa gaseasca si sponsori. Aventura nu va fi deloc ieftina, iar competitia nu le va aduce niciun ban. Autoturismele care vor rezista pana la final, vor fi scoase la licitatie. Banii vor fi donati oamenilor cu probleme.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » La raliul Amsterdam-Dakar Challange participa 50 de concurenti