Antena Meniu Search
x

Accident aviatic: Pasiunea pentru pilotaj a dus la o tragedie!

O lecţie de pilotaj s-a terminat tragic pe un câmp din Maramureş! Lucian, un tânăr de 33 de ani din Sighetu Marmaţiei iubea zborul şi l-a convins pe fostul comandat al aeroclubului din Satu Mare să-i fie profesor

Vezi și

O lecţie de pilotaj s-a terminat tragic pe un câmp din Maramureş! Lucian, un tânăr de 33 de ani din Sighetu Marmaţiei iubea zborul şi l-a convins pe fostul comandat al aeroclubului din Satu Mare să-i fie profesor

Din mijlocul infernului, Lucian Corneanu, un tânăr de 33 de ani din Sighetul Marmaţiei, strigă după ajutor. Era pasionat de zbor şi îşi cumpărase un avion de mici dimensiuni în urmă cu şapte luni, iar acum învăţa să mânuiască manşa. Ieri a luat lecţii toată ziua.

Istvan Fazekas, fostul comandant al aeroclubului din Satu Mare şi unul dintre cei mai buni instructori de zbor din România, ieşit la pensie între timp, îi era profesor. Ieri, au zburat împreuna o zi întreaga deasupra Maramureşului.

La ultimul zbor, însă, li s-au frânt aripile. S-a întâmplat la aproape 30 de metri altitudine, povestesc martorii. Rămas fără putere, avionul s-a prăbuşit chiar la începutul pistei de aterizare.

Localnicii şi proprietarul aerodromului au sărit imediat în ajutorul celor doi. De sub epavă, tânărul de 33 de ani striga după ajutor, pilotul, însă nu a mai reacţionat. Zeci de medici, pompieri şi poliţişti au delimitat imediat zona. Mama şi fratele tânărului se rugau pentru o minune. Iar rugăciunile le-au fost ascultate.

Pentru pilotul Istvan Fazekas medicii nu au mai putut să facă nimic. L-au resuscitat zeci de minute, l-au legat la aparate, dar inima pilotului nu a mai vrut să mai bată. Pasiunea pentru zbor l-a ucis.

Trupul acestuia a fost luat de medicii legişti, dar epava avionului a rămas acolo unde s-a frânt. În această dimineaţă, e aşteptată pe aerodromul din Maramureş o echipă de investigatori care trebuie să stabilească dacă avionul a fost doborât de o defecţiune la motor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Accident aviatic: Pasiunea pentru pilotaj a dus la o tragedie!