Antena Meniu Search
x

SPECIAL!!! Lege speciala pentru cautatorii de fier vechi

Afacerea cu fier vechi a inceput sa rugineasca. De cand Guvernul a anuntat ca pregateste o lege speciala pentru cautatorii de fier, acestia simt ca in curand isi vor pune tarnacopul in cui. Statul ii obliga sa-si faca un cont bancar. Doua cuvinte pe care nici macar nu le inteleg

Vezi și

Ca intr-o simfonie prost compusa, sunetele tarnacoapelor care sparg piatra, ii acompaniaza zilnic pe locuitorii de pe strada Gheorghe Titeica. Cine sunt cantaretii? Cautatorii de fiare. Rasfirati pe un teren viran din zona - caci in aceasta industrie fiecare munceste pentru el - tineri purtand jambiere de fotbalisti au inceput partida zilnica cu supravietuirea.

Cat fier scot astazi, atat isi permit sa manance maine. La centrele de colectare, fier vechi, pentru un kilogram se primesc in schimb 80 de bani. “Daca stai pe zi, sa faci 30 de lei, la luna vin noua milioane”, spune un cautator.

Peste salariul minim pe economie. Insa nicio zi nu seamana cu alta. Mai ales ca acesti cautatori de fier tocmai au primit o lovitura grea de la autoritati. Legea le permite persoanelor fizice sa vanda fier vechi, doar daca au un cont bancar. Unii dintre ei nu au nici buletin, altii n-au vazut cum arata un card. In schimb, au amenzi. Cu sutele.

Afacerea cu fier vechi a ruginit de tot. Patronii de depozit stiu asta. Prin virament sau cash, tot trebuie sa-i dea banii amaratului. Cei care au venit cu ideea modificarii cred ca asa vor reusi sa descurajeze furturile de fier vechi.

Ordonanta de Guvern care priveste vanzarea fierului vechi prevede amenzi intre 10.000 si 50.000. In lei. In fier, cam cat sase masini vechi. Ordonanta este inca pe hartie. Pana va ajunge lege, concertul tarnacoapelor continua.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL!!! Lege speciala pentru cautatorii de fier vechi