Antena Meniu Search
x

Legea care afectează TOŢI şoferii din România. Intră în vigoare chiar de mâine

Hotărârea Guvernului referitoare la plafonarea tarifelor RCA a fost publicată în Monitorul Oficial în data de 8 noiembrie şi va intra în vigoare în 10 zile de la publicare.

Hotărârea Guvernului referitoare la plafonarea tarifelor RCA a fost publicată în Monitorul Oficial în data de 8 noiembrie şi va intra în vigoare în 10 zile de la publicare.

HG 826/2016 privind noile tarife maxime ale RCA, care nu vor putea fi majorate de firmele de asigurare timp de şase luni, va intra în vigoare la data de 18 noiembrie, potrivit textului de lege. Dacă nu vor respecta această prevedere, firmele de asigurare riscă amenzi de până la 50.000 de lei.

Potrivit HG, cea mai mică poliţă RCA pentru un autoturism va fi de 541 de lei pe an, iar cel mai mare de 3.087 de lei. Cei mai mult vor plăti tinerii cu maşini puternice.

Tinerii cu maşini puternice vor plăti cele mai scumpe poliţe RCA, iar persoanele de 60 de ani, care conduc maşini cu capacitate cilindrică cuprinsă între 1,2 şi 1,4 litri, cele mai mici poliţe. Astfel, un şofer cu vârsta de până la 25 de ani va plăti 3.087 de lei pentru o asigurare pe un an. Este cel mai mare nivel al unei prime de asigurare.

Firmele de asigurare au spus că plafonarea tarifelor la RCA este ilegală şi au făcut deja plângeri la Comisia Europeană. Asigurătorii spun că vor înregistra pierderi şi ameninţă că, după ce vor trece cele şase luni în care tarifele sunt plafonate, preţurile vor creşte din nou.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Legea care afectează TOŢI şoferii din România. Intră în vigoare chiar de mâine