Antena Meniu Search
x

Legea nu-i protejează pe copiii dispăruţi

Cazul Iuliei, adolescenta găsită după 4 zile, redeschide o rană nevindecată a societăţii noastre. Legea nu-i protejează pe copiii dispăruţi.

Vezi și

Pentru că cei care-i găsesc nu au obligaţia legală de a anunţa autorităţile. Aşa se face că în arhivele poliţiei sunt încă sute de cazuri nerezolvate de zeci de ani. Iar la fiecare trei ore este raportat un caz nou de dispariţie.

Andreea Simona Şimon. A dispărut fără urmă într-o seară de decembrie, în 2005. Ultimile imagini cu ea în viaţă au rămas pe o cameră de supraveghere într-un magazin. La câteva sute de metri de casă.

Părinţii Andreei n-au încetat să spere că le va bate din nou la uşă. Iar cazul Iuliei, olimpica dispărută şi regăsită, le-a dat mai mult curaj. În martie, Andreea împlineşte 18 ani. Jumătate din viaţă a fost parte dintr-o statistică neagră a poliţiei.

În România, legea nu ajută la găsirea copiilor dispăruţi. Nu există, scris negru pe alb, o pedeapsă pentru cei care, dacă găsesc un minor, nu anunţă autorităţile. Dar poţi face puşcărie, dacă nu anunţi că ai găsit un portmoneu pe stradă.

Evidenţele poliţiei sunt arhipline. În baza de urgenţă sunt 360 de copii de soarta cărora nu se mai ştie nimic de ani de zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Legea nu-i protejează pe copiii dispăruţi