Antena Meniu Search
x

Legea risipei alimentare a fost din nou AMÂNATĂ. Iar românii aruncă TONE de mâncare la gunoi

Legea risipei alimentare a suferit o nouă amânare. Ministerul Agriculturii şi-a dat răgaz până la finele anului să pună pe picioare o lege care este dezbătută de mai bine de un an, dar, spune el, în forma actuală nu poate fi aplicată

Vezi și

Legea risipei alimentare a suferit o nouă amânare. Ministerul Agriculturii şi-a dat răgaz până la finele anului să pună pe picioare o lege care este dezbătută de mai bine de un an, dar, spune el, în forma actuală nu poate fi aplicată.

Între timp, tone de mâncare se transformă zilnic în gunoi. România este printre primele ţări din Europa în topul risipei alimentare.

Alimentele care se apropie de data expirări pot fi cumpărate, contra unei sume modice, direct de la poarta magazinului.

"Tranzacţiile" se fac între directorul de magazin şi cel care doreşte să plătească pentru hrana ce urmează să expire.

Legea risipei alimentare obliga retailerii să doneze alimentele care se apropie de termenul de expirare. La şase luni de la publicarea în Monitorul Oficial, în loc să fie aplicată, legea a fost amânată până la sfârşitul anului.

Procesatorii spun că legea i-ar fi păgubit. Iar asta ar fi dus la scumpirea alimentelor.

În unele magazine există locuri special amenajate unde se vând produse aproape de expirare, la preţ redus. Cumpărătorii, însă, nu se înghesuie.

Ministrul Agriculturii spune că până la sfârşitul anului, Legea risipei alimentare va fi modificată pentru a putea fi aplicată. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Legea risipei alimentare a fost din nou AMÂNATĂ. Iar românii aruncă TONE de mâncare la gunoi