Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Legea vaccinării e tot mai aproape de a fi adoptată. Astfel, părinţii care refuză imunizarea copiilor ar putea fi amendaţi

Legea vaccinării e tot mai aproape de a fi adoptată. Proiectul a fost votat astăzi în Senatul României cu majoritate de voturi.

de Redactia Observator

la 23.10.2017 , 21:55

Legea vaccinării e tot mai aproape de a fi adoptată. Proiectul a fost votat astăzi în Senatul României cu majoritate de voturi.

Astfel, părinţii care refuză imunizarea copiilor ar putea fi amendaţi. Sancţiunile pot merge până la excluderea din comunitate, pentru cei care sunt la grădiniţă sau şcoală. 

Va mai trece ceva vreme până când legea va putea fi aplicată. După ce a obţinut votul Senatului, proiectul va merge la Camera Deputaţilor. Apoi, dacă va trece şi de acest pas, legea va merge la promulgare la preşedintele Iohanis.

Vezi și

De abia după ce şeful statului îşi va da girul pe legea vaccinării, ea va putea fi pusă în aplicare. Proiectul este unul destul de controversat, mai ales că, în special cei care duc o luptă împotriva vaccinării au afirmat de multe ori că imunizarea nu ar trebui să fie obligatorie.

Oamenii au pus în faţă posibille recaţii adverse ale vaccinurilor. Totuşi, legea spune clar. Doar copiii care au contraindicaţii de la medici scapă de serul imunizator. Pentru restul, refuzul poate fi sancţionat cu amenzi de până la 10 mii de lei şi de la caz la caz, autorităţile pot merge până la sesizarea Protecţiei Copilului, dacă părintele nu vrea sub nicio formă să-l vaccineze. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Legea vaccinării e tot mai aproape de a fi adoptată. Astfel, părinţii care refuză imunizarea copiilor ar putea fi amendaţi