Antena Meniu Search
x

Legea vaccinării e tot mai aproape de a fi adoptată. Astfel, părinţii care refuză imunizarea copiilor ar putea fi amendaţi

Legea vaccinării e tot mai aproape de a fi adoptată. Proiectul a fost votat astăzi în Senatul României cu majoritate de voturi.

Vezi și

Legea vaccinării e tot mai aproape de a fi adoptată. Proiectul a fost votat astăzi în Senatul României cu majoritate de voturi.

Astfel, părinţii care refuză imunizarea copiilor ar putea fi amendaţi. Sancţiunile pot merge până la excluderea din comunitate, pentru cei care sunt la grădiniţă sau şcoală. 

Va mai trece ceva vreme până când legea va putea fi aplicată. După ce a obţinut votul Senatului, proiectul va merge la Camera Deputaţilor. Apoi, dacă va trece şi de acest pas, legea va merge la promulgare la preşedintele Iohanis.

De abia după ce şeful statului îşi va da girul pe legea vaccinării, ea va putea fi pusă în aplicare. Proiectul este unul destul de controversat, mai ales că, în special cei care duc o luptă împotriva vaccinării au afirmat de multe ori că imunizarea nu ar trebui să fie obligatorie.

Oamenii au pus în faţă posibille recaţii adverse ale vaccinurilor. Totuşi, legea spune clar. Doar copiii care au contraindicaţii de la medici scapă de serul imunizator. Pentru restul, refuzul poate fi sancţionat cu amenzi de până la 10 mii de lei şi de la caz la caz, autorităţile pot merge până la sesizarea Protecţiei Copilului, dacă părintele nu vrea sub nicio formă să-l vaccineze. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Legea vaccinării e tot mai aproape de a fi adoptată. Astfel, părinţii care refuză imunizarea copiilor ar putea fi amendaţi