Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Legume si fructe cu GPS

Vor sa ne scape cu GPS-ul de legumele toxice de pe piata neagra. Autoritatile romane vor sa monitorizeze toate TIR-urile cu legume si fructe turcesti care intra pe teritoriul tarii noastre

de Redactia Observator

la 17.06.2013 , 20:43

Politia de Frotiera se va asigura ca niciun TIR turcesc nu intra pe teritoriul tarii noastre fara sa aiba GPS. Initiativa apartine Ministerului Agriculturii care doreste astfel sa se asigure ca TIR-istii turci nu descarca marfa in Romania, ci doar ne tranziteaza tara, asa cum spun cand sunt intrebati. “Poate fi o oglinda la ceea ce se intampla cu aceste produse, daca se descarca camioanele si unde se descarca, avem si noi o evidenta exacta cu ceea ce se intampla pe filiera relatiilor comerciale cu Republica Turca”, a declarat Daniel Botanoiu, secretar de stat MADR.

Romania reprezinta o piata de desfacere importanta pentru productia turceasca de legume si fructe. In fiecare an, cumparam de la turci aproape 120.000 de tone de legume, in valoare de peste 56 de milioane de euro. In timp ce noi nu trimitem catre ei nici 10 la suta din aceasta cantitate. Asa se face ca Turcia este principalul furnizor de rosii, morcovi si ceapa pentru tara noastra.

Proiectul ar putea fi aplicat pana la finalul aceastui an, iar costurile vor fi suportate de statul roman Comerciantii de legume si fructe de pe piata neagra pagubesc bugetul se stat cu aproape 2,5 miliarde de euro in fiecare an. Si, mai grav, produsele lor, nefiind luate in evidenta, nici nu pot fi verificate. Au fost situatii in care legumele si fructele venite din Turcia erau pline de chimicale.

Vezi și
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » Legume si fructe cu GPS