Antena Meniu Search
x

Legumele si fructele din import, pline cu pesticide

Pentru o viata sanatoasa, consumati zilnic fructe si legume. Dar, atentie, o recomandare sanatoasa ar putea sa fie periculoasa. Semnalul de alarma este tras de cercetatorii americani. Studiile lor au aratat ca merele si strugurii se afla in topul produselor care contin reziduuri de pesticide

Vezi și

Mari si frumoase. Legumele si fructele din import atrag atentia oricarui cumparator care trece prin fata tarabei. Acasa, insa, dezamagirea este mare. Secretul aspectului deosebit al legumelor si fructelor il reprezinta si ingrasamintele care se folosesc pentru dezvoltarea lor, spun specialistii.

Daca agricultorul nu respecta cantitatile scrise pe eticheta atunci cand stropeste plantele, exista riscul ca reziduuri mari de pesticide sa ajunga in legumele si fructele pe care le consumam in fiecare zi.

Cercetatorii americani au facut un top al fructelor si legumelor cu cele mai multe pesticide. Primul pe lista neagra este marul. A avut rezultate pozitive pentru cel putin un reziduu de pesticide in 99 la suta din teste. Dupa el urmeaza capsunii si strugurii. Consumate regulat, pesticidele pot avea efecte devastatoare asupra organisumului uman. Cel mai mare risc il reprezinta fructele si legumele aduse din tarile care nu sunt membre ale Uniunii Europene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Legumele si fructele din import, pline cu pesticide