Antena Meniu Search
x

Leon Dănăilă, cel mai în vârstă neurochirurg din lume care încă mai operează

Profesorul Leon Dănăilă, cel mai în vârstă neurochirurg din lume care încă mai operează, vrea să mai împartă din cunoştinţele sale celor pasionaţi de medicină.

Vezi și

Profesorul Leon Dănăilă, cel mai în vârstă neurochirurg din lume care încă mai operează, vrea să mai împartă din cunoştinţele sale celor pasionaţi de medicină. 

Ceea ce profesorul Dănăilă a tot făcut. Aşa că acum, în ultima parte a carierei, trage linie şi adună: mii de vieţi salvate, 27 de mii de operaţii, a revoluţionat medicina românească fiind primul chirurg de la noi care a operat pe creier cu microscopul şi apoi cu laserul, 18 brevete de inventator, 10 de inovator, doar contul de salariu şi un apartament.

Între timp, leafa lunară i-a mai crescut cu 500 de lei. Infim. Pentru a putea publica tratatul la care lucrează de 10 ani, Anatomia funcţională a creierului, profesorul are nevoie de 130 de mii de lei. Ca să facă rost de suma fabuloasă pentru omul care a făcut revoluţie în sala de operaţie, renunţă la apartamentul în care locuieşte în Bucureşti. Îl va trece pe numele unor rude, care îl vor ajuta financiar şi-l vor lăsa cât timp va mai trăi să locuiască acolo.

A renunţat deja, prin donaţie, la casa părintească din Botoşani şi la cea a soţiei, din Argeş. Nu crede în puterea banilor, ci doar în cea a minţii. La 81 de ani, încă mai învaţă ca un rezident de anul I.

Dar, puţini mai cred în calitate în medicina românească. Şi cu atât mai puţini se grăbesc să investească în ea şi mai ales în creierele care o ţin în viaţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Leon Dănăilă, cel mai în vârstă neurochirurg din lume care încă mai operează