Antena Meniu Search
x

Leonard își dorește să vadă din nou

De şase ani, un copil din Ploieşti trăieşte în întuneric. Mama, bunica şi fratele mai mic sunt doar nişte umbre pe care băiatul le caută cu disperare la fiecare pas.

Vezi și

De şase ani, un copil din Ploieşti trăieşte în întuneric. Mama, bunica şi fratele mai mic sunt doar nişte umbre pe care băiatul le caută cu disperare la fiecare pas. 

Leonard suferă de o boală extrem de rară care i-a afectat vederea, iar când medicii de aici nu i-au mai dat nicio şansă, mama a vândut totul pentru ca fiul ei să fie operat în Austria. Acum are nevoie de ajutor pentru încă două intervenţii care-i pot ajuta copilul să iasă din întuneric.

Leonard avea opt ani când a fost diagnosticat cu o boală rară şi agresivă. Sindromul Stevens-Johnson. Copilul a ajuns la spital cu trupul plin de răni.

Un an întreg, copilul a stat mai mult prin spitale. Iar boala i-a afectat vederea.

Mama a vândut ce a avut pentru ca Leonard să fie tratat în străinătate. Căteva luni la Paris, apoi în Austria, la Salzburg, unde, în urmă cu o lună, i-a fost făcut primul transplant de cornee.

Intervenţia a costat opt mii de euro, iar medicii l-au operat pe Leonard chiar dacă familia nu a avut toţi banii. Copilul are nevoie acum de încă două operaţii pentru a-şi recăpăta vederea. Mama şi bunica băiatului trebuie să strângă 20 de mii de euro până pe 15 decembrie, data următoarei operaţii.

Leonard are 14 ani acum, dar nu poate face niciun pas fără ajutorul mamei sau al bunicii, în grija cărora a rămas de la vărsta de doi ani, după ce părinţii lui au divorţat.

Leonard ar trece prin orice suferinţă, numai să vadă din nou. Să aibă grijă de frăţiorul mai mic şi se întoarcă la şcoală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri sociale » Leonard își dorește să vadă din nou