Antena Meniu Search
x

Lia Olguța Vasilescu aruncă bomba! Guvernul are un nou plan pentru PENSIONARI

Lia Olguţa Vasilescu a declarat, în cadrul unei emisiuni televizate, că ministerul Muncii pregăteşte o nouă lege a pensiilor. Actul normativ va fi gata în două săptămâni, şi, potrivit ministrului, nu poate fi atacată la Curtea Constituţională.

Lia Olguţa Vasilescu a declarat, în cadrul unei emisiuni televizate, că ministerul Muncii pregăteşte o nouă lege a pensiilor. Actul normativ va fi gata în două săptămâni, şi, potrivit ministrului, nu poate fi atacată la Curtea Constituţională.

În plus, Vasilescu a dezminţit zvonurile privind introducerea celei de-a 13-a pensii, un fel de bonus anual pentru pensionari.

"Am văzut tot felul de știri false pe net că aș fi anunțat eu a 13-a pensie și că legea va fi gata în două săptămâni. Legea va fi gata în octombrie, cum scrie în programul de guvernare, iar varianta urmează să fie aprobată săptămâna viitoare de coaliție și de abia după aceea vom da forma finală a textului de lege care va fi transmisa Parlamentului", a spus ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, potrivit Antena3.

„Varianta care va fi aprobată de coaliție va fi tranformată în lege. Absolut toți participanții au cerut să se renunțe la pensiile speciale. Cum va arăta varianta finală este clar că vom putea să comunicăm abia când se va întâmpla”, a declarat ministrul, după ce, luni, a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanții Confederației Sindicale Meridian.

Întrebată ce se întâmpla cu pensiile speciale aflate în plată în acest moment, Olguța Vasilescu a răspuns:

”Sunt diverse decizii ale Curții Constituționale de care trebuie să ținem cont. Nu vrem o lege care să pice la Curtea Constituțională. Vrem să creăm o lege care să poată fi aplicabilă cât mai rapid, să nu avem probleme”.

Duminică, premierul Mihai Tudose a anunțat că Legea pensiilor va fi promovată în această toamnă și va regla și aspectele legate de cumulul pensie-salariu.

Întrebat la Antena 3 dacă mai este posibil ca o persoană care iese la pensie să se reangajeze a doua zi la stat și să câștige cumulat zeci de mii de lei din pensie și salariu, Tudose a răspuns: "Astăzi, când stăm de vorbă, da, încă este posibil. A fost un prim pas această stopare a creșterilor nebunești și a acelui procent față de ultimul salariu în plată. Pe legea pensiilor, în această toamnă, doamna ministru Olguța Vasilescu va regla și aceste lucruri".

Totodată, chestionat dacă va fi obligativitatea de optare între pensie și salariu, Tudose a afirmat: "Da, va fi pe legea pensiilor".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Lia Olguța Vasilescu aruncă bomba! Guvernul are un nou plan pentru PENSIONARI