Antena Meniu Search
x

Liber la terase de la 1 iunie. Rezervările s-au făcut din timp

Cine-a stat cuminte acasă, aşa numără orele până la cea mai aşteptată zi de luni: începe marea relaxare la terasă şi la plajă. E drept, cu o mulţime de restricţii şi reguli care nemulţumesc pe toată lumea. Pe ultima sută de metri, angajaţii restaurantelor încă fac pregătiri. Pe litoral, însă, e posibil ca 1 iunie să îi prindă pe unii patroni cu uşile închise.

de Redactia Observator

la 01.06.2020, 00:02

Vezi și
  • Terasele trebuie să respecte regulile distanțării.
  • Restaurantele rămân, în continuare, închise.

Peste câteva ore vom putea ieşi la terasă, pentru prima oară, în ultimele luni. În Bucureşti, cu greu mai găseşti o masă liberă.

Şi la Timişoara se fac ultimele pregătiri pentru ziua cea mare. Piata Unirii din Timisoara a fost mereu o zona animata iar la terase, cu greu prindeai un loc la masa. Cel mai probabil, asa va fi si luni, dar lucrurile s-au schimbat. Spre exemplu, in mod normal, la o terasă unde incapeau aproximativ 100 de persoane, conform noilor reguli, acum vor fi doar 50.

Distracţia şi voia bună vor fi însă umbrite de regulile impuse de autorităţi. Unde e lege nu-i tocmeală, nici pentru patroni, dar nici pentru clienţi.

Bogdan Doltu, managerul unei terase: Avem norocul ca avem mese mari, de peste 2 metri si practic o masa pe care inainte o foloseam pentru 8 persoane acum este de 4.

Mai greu va fi cu păstrarea distanţei de un metru şi jumătate între patru persoane din familii diferite.

Ninel Dănilă, manager terasă: Noi nu ştim cum să verificăm datele personale ale oamenilor pentru că mulţi dintre ei nu vor să vrea să ni le dea.

La fel de neclar este şi pentru cei care urmează să dea amenzile.

Daniel Răşică, Şeful Poliţiei Locale Bucureşti: Este o problemă cu privire la stabilirea gradului de rudenie.

La mare, se prefigurează cel mai trist început de sezon estival, din cauza restricţiilor impuse pe terase şi plaje. Cu câteva ore înainte de startul oficial, acest manager încă se mai gândeşte dacă va deschide terasa. Se teme că măsurile stricte îi vor speria clienţii.

Tiberiu Ţuhaşu, administrator plajă: Sa incep sa vin cu un registru, sa-l intreb de sanatate, cum se simte, in primul rand. In al doilea rand, sa-l intreb de domiciliu si toate lucrurile astea.

Sunt şanse mari ca şezlongurile să rămână strânse pe câteva plaje pentru că unii administratorii nu au avut timp să bifeze toată lista de obligaţii. 

Răzvan Chiţan, administrator plajă: Va arata exact asa, cu umbrele puse, cine vrea sa se bucure de soare, se bucura. Nu sunt politia sa le cer la toti CNP.

Alexandra a venit tocmai din Prahova să se bucure de soare la malul mării. După atâta drum, vrea doar relaxare, chiar şi cu reguli.

”Atata timp cat m-am obisnuit si cu declaratia, acum nu mai am o nicio problemă sa dau datele”, spune tânăra.

Pe plajele neamenajate, unde autorităţile locale sunt responsabile pentru măsurile de evitare a aglomeraţiei, lucrurile vor fi ţinute cu greu sub control, cred turiştii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Liber la terase de la 1 iunie. Rezervările s-au făcut din timp