Antena Meniu Search
x

Libertate pentru două ursoaice de circ, aduse la Rezervaţia de la Zărneşti

După o viaţă trăită în cuşti de 3 metri pătraţi, cele două ursoaice de circ aduse în Rezervaţia de la Zărneşti învaţă ce înseamnă viaţa în libertate! Chiar dacă lucrurile păreau să meargă bine la început, după doar o zi euforia a fost înlocuită de îngrijorare.

de Redactia Observator

la 10.10.2019, 17:18

Vezi și

După o viaţă trăită în cuşti de 3 metri pătraţi, cele două ursoaice de circ aduse în Rezervaţia de la Zărneşti învaţă ce înseamnă viaţa în libertate! Chiar dacă lucrurile păreau să meargă bine la început, după doar o zi euforia a fost înlocuită de îngrijorare. Cele două ursoaice nu îşi mai fac curaj să iasă la aer şi specialiştii se tem că traumele dobândite timp de 24 de ani nu vor fi uşor de depăşit. 

Dacă în urmă cu 24 de ore Sasha şi Maşa, cele două ursoaice de circ aduse din Ucraina, păreau că se adaptează vieţii în libertate fără probleme. acum situaţia lor s-a întors la 180 de grade.

Traumatizate în cei 24 de ani de chin la circ, ursoaicele Sasha şi Masha nu reuşesc să înţeleagă ce pot face cu libertatea proaspăt dobândită. Aşa că după o zi de fericire, s-au întors în cuşti şi abia au curajul să mai iasă pentru puţină mâncare.

Cât timp au fost în captivitate, cele două ursoaice nu erau scoase din cuşti decât pentru spectacole şi antrenamente. Dresate să meargă pe sârmă, pe biciclete şi să sară peste obstacole, nu s-au dezvoltat la fel ca un urs liber. Aşa se explică, parţial, comportamentul lor de acum.

Specialiştii de la Zărneşti încearcă totuşi să-şi păstreze optimismul. Speră că în timp şi cu multă răbdare vor reuşi să le facă pe cele două ursoaice surori să se bucure de noua lor casă. Şi mai speră că momente ca acelea trăite în urmă cu doar o zi vor deveni obişnuinţă.â

În acest moment în sanctuarul Liberty sunt 105 urşi, aduşi din toată lumea. Majoritatea au trecut prin chinuri greu de imaginat înainte să ajungă acolo.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Libertate pentru două ursoaice de circ, aduse la Rezervaţia de la Zărneşti