Antena Meniu Search
x

Liceenii de pe covorul roşu

Liceenii bucureşteni au fost puşi la colţ de criticii francezi. Nu este o pedeapsă, ci o mare onoare. Pentru că este Colţul Filmelor Scurte al celebrului festival de la Cannes

Vezi și

Liceenii bucureşteni au fost puşi la colţ de criticii francezi. Nu este o pedeapsă, ci o mare onoare. Pentru că este Colţul Filmelor Scurte al celebrului festival de la Cannes

În mai puţin de o lună, acolo va rula filmul Tibi. Un scurt metraj făcut de câţiva liceeni din Bucureşti. Îi aşteaptă un covor roşu, însă, elevii nu au bani să ajungă la el. 

Premoniţie sau nu, aceşti liceeni chiar vor ajunge pe covorul roşu. Au început să se joace de-a filmul şi acum sunt nominalizaţi la Festivalul de la Cannes. În secţiunea Colţul Filmelor Scurte.

Filmul scurt poartă un nume tot scurt. Se numeşte Tibi şi este povestea unui tânăr care încearcă să afle cum a murit tatăl său. Un accident în circumstanţe suspecte. Par cuvinte mari pentru nişte elevi de clasa a 10-a sau a 11-a.

25 de liceeni maturi, fără o casă de producţie în spate. "Tibi" a fost filmat cu un aparat foto, fără casting sau actori plătiţi, lumini împrumutate şi un scenariu inspirat din fapte reale. Regizorul a scris povestea plecând de la viaţa lui. A crescut fără tată.

Liceenii au avut nevoie de 22 de zile de filmare pentru a-i da viaţă lui Tibi.

De pe covorul roşu, unii puşti vor pleca la Medicină, la Drept sau Arte. Doar regizorul o va lua pe urmele lui Tarantino sau Scorsese. Şi va merge la studii în Statele Unite, să fie mai aproape de Hollywood.

Dar până la Holywood, trebuie să se prezinte în Franţa, la începutul lunii mai. Misiune dificilă, pentru că au nevoie de 2.000 de euro. La vârsta lor, entuziasmul sparge orice barieră. Dacă nu vor reuşi să plătească o săptămână de cazare, au un plan B. Vor dormi în gară.

Nu este primul film românesc la Cannes. Dar este primul regizat de un adolescent.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Liceenii de pe covorul roşu