Antena Meniu Search
x

Liceul de Coregrafie din Capitală va fi închis. Scandalurile i-au "pătat" imaginea.

O profesoară de balet este acuzată de ani de zile că îşi bate elevii. Şi directoarea liceului a fost acuzată de profesori că a transformat şcoala în propria afacere. Demiterea ei nu a fost suficientă. Inspectoratul şcolar vrea să rezolve problemele desfiinţând liceul sau comasându-l cu liceul Dinu Lipatti.

Vezi și

O profesoară de balet l-a terorizat pe acest elev timp de 4 ani. Bătaia făcea parte din tehnica de a preda arta. Iar vântăile erau "însoţite" întotdeauna şi de insulte.

Ne impingea sau ne ciupea cu unchiile. Ne tinea foarte mult timp pielea ca sa se faca vanata. Ne inroseam. Am avut foarte multe cazuri in care si mie si colegilor meu ni-a dat sangele prin echipament din cauza asta. Dar nici nu o interesa Imi spunea: tampitule, idiotule, m-a facut "javra" de foarte multe ori. Nesimtit. Toate epitetele astea urate le folosea, povestește elevul.

Pe zi ce trece, profesoara le lua elevilor pasiunea pentru balet. Ei au spus asta în faţa comiei de anchetă. Dar nimeni nu i-a luat în serios.

Ei au scris intr-adevar pe aceste chestionare pe care le si avem faptul ca au fost agresati, respectiv batuti sau li s-a vorbit urat, spune diriginta.

Numai că procedura a apărat-o pe profesoara acuzată. Raportul de anchetă trece obligatoriu prin Consiliul de administraţie al şcolii.

Şi surpriză: profesoara de balet ar fi trebuit să se pedeapsească singură.

Tinand cont ca 3 lipsesc permanent, iar al 6-lea era doamna profesoara implicata, au mai ramas 5 voturi care nu erau suficiente sa se dea o sanctiune, adaugă diriginta.

Şi directoarea liceului a avut probleme. Profesorii au acuzat-o că a transformat liceul în propria afacere. A fost demisă fără comentarii.

Din ratiuni care-mi scapa s-a considerat ca-i mai bine pentru momentul acesta, spune Adriana Jarcău directorul demis de la Liceul de coregrafie "F. Capsali".

Inspectorilor şcolari au raţiuni care.nu le scapă. Clădrirea liceului nu arată nici pe departe a şcoală.

Mai ales a şcoală de dans. Iar scandalurile au făcut să rămână în jur de 150 de elevi.

Un număr mic pentru ca liceul să mai funcţioneze conform legii.

Aşa că vor să-l desfiinţeze. Iar baletul să devină o secţie lipită de un Liceu de Muzică Dinu Lipati.

Am fost presaţi şi oarecum ameninţaţi, vă daţi seama în 2014. Încă un inspector spune că: nu mai faceţi valuri că oricum noi vă ignorăm şi o să vă ignore toată lumea, spune Anca Tudor Stoian, profesoară de balet.

Profesorii, părinţii şi elevii au înaintat o petiţie şi au făcut proteste cu tutu-uri între nămeţi. Inspectoratul însă nu a hotărât încă nimic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Liceul de Coregrafie din Capitală va fi închis. Scandalurile i-au "pătat" imaginea.