Antena Meniu Search
x

Stil de viață modern: lipsa somnului ne poate înnebuni

Somnul este un factor foarte important pentru organism şi, mai ales, pentru creier. Lipsa lui în mod repetat, poate chiar să ne înnebunească.

Vezi și

Somnul este un factor foarte important pentru organism şi, mai ales, pentru creier. Lipsa lui în mod repetat poate chiar să ne înnebunească.

Omul trebuie să doarmă între cinci şi opt ore pe noapte pentru ca organismul să fie odihnit din toate punctele de vedere. Dar numărul de ore de somn diferă de la o persoană la alta, în funcție de munca pe care o are, de vârsta pe care o are și de alţi factori. Atunci când sunt mai multe nopţi în care avem o deprivare de somn, nu ne odihnim suficient, întreg organismul are de suferit și eficenţa noastră la muncă scade.

Ce ne facem, însă, dacă toate nopţile noastre sunt prea scurte? Şi nu pentru că am ţine-o din petrecere în petrecere. Pur şi simplu, nu avem timp de somn! Nu e bine absolut deloc, pentru că ne vom îmbolnăvi de oboseală cronică. Iar de asta se scapă doar cu psihoterapie şi cu medicamente.

Creierul uman este ca un calculator foarte performant care are şi el nevoie de timpul lui de odihnă. Atunci când îl suprasolicităm, începe să dea erori. Este şi cazul lui Florin, care are două joburi şi doarme extrem de puţin. În mod normal este un om foarte vesel şi paşnic, dar oboseala îl face să caute vinovaţi pentru tot.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Stil de viață modern: lipsa somnului ne poate înnebuni