Antena Meniu Search
x

Lista ciudățeniilor din București

Fiecare capitală europeană se mândreşte cu ceva. A noastră se încăpăţânează să fie oraşul extremelor

Vezi și

Fiecare capitală europeană se mândreşte cu ceva. A noastră se încăpăţânează să fie oraşul extremelor

Capitala României demonstrează că este oraşul tuturor posibilităţilor. Străzile sunt înfrumuseţate cu jardiniere în care cresc gunoaie.

Nemaiîntâlnite într-o capitală europeană sunt şi crucile de fier de pe străzi. Pentru străini sunt nişte ciudăţenii, pentru români - o normalitate. Fac parte din peisaj, unul al contrastelor. Între durere şi lux.

100 de Ferrarri, 29 de Lamborghini, 120 Maserati, 48 de Rolls Royce-uri şi 10 Maybach-uri sunt spuma celor 20.000 de maşini de lux din Capitală.

În Capitala noastră europeană, s-a inventat o nouă meserie: cea de parcangiu. Nu există în dicţionarul explicativ al limbii române, dar este pe buzele tuturor şoferilor.

Totuşi, pe lista ciudăţeniilor sunt şi lucruri de care bucureştenii se pot mândri. Strada Xenofon este singura stradă în trepte din oraş. Sau magazinul de doar jumătate de mertu lăţime. Este deschis doar în timpul săptămânii, iar vânzătorul îşi permite să lucreaze după acelaşi orar ca al bugetarilor, fără să dea faliment.

În aceeaşi categorie de mărimi record intră şi cea mai îngustă clădire: cât doi paşi mai generoşi. Este înghesuită de alte clădiri, pe strada Lipscani şi, din păcate, nu a fost declarată încă monument istoric.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Lista ciudățeniilor din București