Antena Meniu Search
x

Lista recordurilor, imposibil de doborât

Cel mai înalt om din lume şi cele mai multe lovituri de trăsnet sunt doar câteva recorduri inedite înregistrate chiar şi acum şapte decenii. Până acum, multe dintre ele nu au putut fi doborâte de nimeni.

de Redactia Observator

la 28.09.2020, 17:26

Vezi și
  • Un american şi-a dorit atât de mult să ajungă în Cartea Recordurilor, încât a făcut o meserie din asta.
  • Timp de trei decenii, s-a ocupat doar de doborârea recordurilor.

A ajuns astfel să deţină peste 700 de titluri neobişnuite, de la cea mai mare distanţă străbătută cu o sticlă de lapte pe cap până la cele mai multe jocuri de şotron terminate în 24 de ore.

Cel mai înalt om care a trăit vreodată a avut o înălţime de 2,72 de metri. Recordul a fost înregistrat în 1940 de un tânăr american care suferea de hiperplazie, o boală care a dus la înmulţirea hormonilor creşterii în mod necontrolat. Din această cauză a trăit doar 22 de ani, însă medicii au găsit între timp un leac pentru această afecţiune.

Un îngrijitor al unui parc din Statele Unite deţine titlul pentru cele mai multe lovituri de trăsnet. Şapte în total. Nu şi-a propus să deţină acest record. ÎNSĂ întâmplările nefericite au avut loc accidental în decurs de cinci ani. Faptul că a supravieţuit unui număr impresionant de lovituri de trăznet a uimit o lume întreagă. 

Mergem mai departe şi oricât de grea ni se pare această pandemie, a existat una mult mai gravă. Este vorba de epidemia de ciumă pulmonară din secolul 14, care a ucis 75 de milioane de oameni. Doar în Europa a răpus un sfert din populaţia continentului. Boala încă mai afectează trei mii de oameni anual, însă, din fericire acum poate fi vindecată. 

Iar în final vă spun de omul care a supravieţuit celor mai multe atacuri cu bombă atomică. Este vorba despre un japonez care se afla la locul de muncă în timpul exploziei de la Hiroshima. În mod neaşteptat, a reuşit să scape şi s-a întors acasă la Nagasaki, acolo unde a avut loc al doilea atac cu bombă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Lista recordurilor, imposibil de doborât