Antena Meniu Search
x

Liviu Dragnea e nemulţumit că Tudorel Toader nu i-a revocat din funcţii pe Laura Codruţa Kovesi şi pe Augustin Lazar

Decizia lui Tudorel Toader de a-i ierta pe şefii parchetelor a stârnit neumulţumire în coaliţie. Cel mai vehement la adresa ministrului Justiţiei a fost chiar preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Vezi și

Decizia lui Tudorel Toader de a-i ierta pe şefii parchetelor a stârnit neumulţumire în coaliţie. Cel mai vehement la adresa ministrului Justiţiei a fost chiar preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

După ce a prezentat timp de aproape o oră concluziile raportului, Tudorel Toader a anunţat că nu îi va demite pe Augustin Lazăr şi pe Laura Codruţa Kovesi. Decizia ministrului a fost însă una contrară argumentelor desprinse în urma raportului, care sublinează derapaje instituţionale.

Nemulţumit de opţiunea ministrului, preşedintele PSD, Liviu Dragnea spune că partidul şi coaliţia nu îşi asumă această decizie. 

Reacţia liderului PSD vine la nicio lună de la momentul numirii lui Tudorel Toader în fruntea ministerului, moment în care Dragnea îşi exprima simpatia faţă de fostul judecător al Curţii Constituţionale. Acum, deşi scaunul lui Toader nu pare pus în pericol, viitorul său în Guvern depinde de pachetul de legi din domeniul justiţiei, cu care ministrul trebuie să vină cât mai repede în Parlament.

Şi premierul Sorin Grindeanu s-a referit la decizia luat de ministrul său, însă nu a fost atât de vehement ca şeful de la partid. Acesta a transmis totuşi un avertisment.

Deşi în urma raportului, Augustin Lazăr şi Laura Codruţa Kovesi îşi păstrează funcţiile, aceştia vor rămâne sub observaţia ministrului care le va monitoriza activitatea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri sociale » Liviu Dragnea e nemulţumit că Tudorel Toader nu i-a revocat din funcţii pe Laura Codruţa Kovesi şi pe Augustin Lazar