Antena Meniu Search
x

12 localități sunt în pericol de a fi trecute în carantină, din cauza numărului în creștere de infectări cu noul coronavirus

În plină pandemie suntem îndemnaţi să ne spălăm pe mâini. Problema cea mai mare intervine atunci când nu săpunul lipseşte, ci apa, cu desăvârşire. Localnicii dintr-o comună din Argeş cară apa din lacuri sau izvoare. Asta în timp ce autorităţile vor decide până mâine ce localităţi urmează să fie închise din cauza numărului mare de cazuri. Vizate în acest moment sunt 12 localităţi din acest judeţ în care s-au raportat cele mai multe cazuri din ultimele 24 de ore. În vestul ţării, în a doua zi de carantină în Făget, oamenii s-au resemnat. Unii nici măcar nu ştiu cum se numeşte virusul care le-a dat viaţa peste cap.

de Redactia Observator

la 27.07.2020, 21:07

Vezi și
  • Poiana Lacului, Vulturești și Pitești sunt printre localitățile propuse pentru a fi trecute în carantină.
  • Făget a fost primul oraș închis în stare de alertă.

Poiana Lacului, o comună aflată la 20 de kilometri de Piteşti, una dintre cele 12 localităţi care ar putea fi închise oricând din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus. Numele comunei nu are legătură cu realitatea. Aici apa e marfă rară. 

Spălatul pe mâini, vital în pandemie, e greu de pus în practică aici. 

Edilii au găsit o explicaţie pentru situaţie: se termină apa până la ei. 

Ion Dumitrache, primar Poiana Lacului: Eu cred că în momentul în care această pompare va fi cu debit variabil și va avea un debit constant în Poiana Lacului va face față și va fi vorba de o lipsă de apă acută numai în orele de vârf. 

În Vultureşti, o altă localitate în pericol de carantinare, localnicii s-au speriat. Acum respectă toate măsurile de prevenire. 

Autorităţile ar fi trebuit să anunţe astăzi dacă închid oraşul Piteşti şi mai multe localităţi din jur. Au amânat decizia pentru mâine 

Cornel Ionică, primar Pitești: Vai de mine, nici nu vreau să mă gândesc. Cum adică? Vă dați seama? În orașul cel mai mare al județului, unul dintre orașele mari ale țării să-l blochezi pur și simplu? 

Doar în ultimele 24 de ore, în Argeş s-au înregistrat 129 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus. Numărul mare de cazuri noi plasează în continuare Argeșul în topul judeţelor cu cele mai multe infectări de la o zi la alta, după București și Dâmbovița. 

Făget, în schimb, este primul oraş închis în stare de alertă. 

Oamenii mai în vârstă spun că n-au mai trăit aşa ceva: "A fost război? A fost, dar nu ţi-a fost frică să ieşi".

În Timiş, pe lângă Făget au intrat în carantină încă trei sate limitrofe. Giurgiu şi Prahova au şi ele câte o localitate sigilată de autorităţi. Numărul focarelor din ţară creşte însă de la o zi la alta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » 12 localități sunt în pericol de a fi trecute în carantină, din cauza numărului în creștere de infectări cu noul coronavirus