Antena Meniu Search
x

Oamenii din Buzău la care nu a ajuns NIMENI. Nu există poteci și nici speranță

Iarna îi îngroapă în nămeţi an de an. Şi tot an de an, sunt ultimii de care îşi amintesc autorităţile. La marginea judeţului Buzău, în localitatea Boldu, timp de trei zile n-a ajuns nimeni. Niciun utilaj. Niciun medic. Niciun ajutor. Doar o echipă Observator, care a mers pe jos, 10 kilometri.

Vezi și

Localităţile din Buzău sunt încătuşate de o mare albă. Prin zăpadă e greu să le localizezi.

IVONA ROŞU, Reporter Observator: Dupa ce am incercat mai multe căi de acces, mai exact 3, către localitatea Boldu, nu ne rămâne decât să mergem pe jos. Ceea ce înseamnă o distanţă de 4 km. Acolom în zare. Haideţi să poenim la drum.

Satul Boldu este undeva la capătul de Est al judeţului Buzău. Pe drum, vezi câteva feţe. Iar liniştea albă e deranjată doar de paznicii caselor.

Câinii ajung la nivelul ferestrelor. Nu mai stau legaţi. Şi pe ei îi deranjează zăpada. Lumina se reflectă de parcă zăpada ar fi pusă pe pământ ca o oglindă uriaşă.

IVONA ROŞU, Reporter Observator:  N-am crezut vreodata după atâta drum că un indicator de intrare în localitate, mai exact localitatea boldu de care habar n-aveam că există, îmi va aduce atâta bucurie. Vă spuneam atunci când am pornit că e vorba de câţiva km. Recunosc ca am gresit. Sunt 10 kilometri. Am mers prin camp până la una dintre cele mai înzapezite localitati

Zăpada se înalţă şi până la 4-5 metri.

IVONA ROŞU, Reporter Observator:  Acesta este drumul care duce la o casă de la marginea satului pe aici se urcă şi pe aici se coboară pentru a ajunge la nişte oameni care cu greu păstrează contractul cu realitatea.

Prima potecă este spre animale. A doua este pentru ei, pentru localnici, ca să iasă din curte şi să mai schimbe o vorbă cu vecinii.

IVONA ROŞU, Reporter Observator: N-am crezut vreodata ca se va intampla sau cel puţin astăzi, dupa ce am mers vreo 10 km pe câmp, prin zăpezi până aici până la localitea Boldu. Dar iata sa minunea se intampla. Acolo se vede un utilaj, prima freză care ajunge în localitatea izolată după 48 de ore.

Dar e greu de spus când îi va salva pe locuitorii izolaţi. Nu se ştie până unde reuşeşte să ajungă astăzi. Iar de mâine, va fi şi mai greu. Va ninge şi va viscoli iar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Oamenii din Buzău la care nu a ajuns NIMENI. Nu există poteci și nici speranță