Antena Meniu Search
x

Imagini şocante la Pungeşti! Oamenii s-au bătut până la epuizare cu jandarmii

Focurile revoltei nu se sting, la Pungeşti! Localnicii s-au bătut, din nou, cu jandarmii. Oamenii sunt hotărâţi să scape de ameninţarea exploatării gazelor de şist.

Vezi și

Iar pentru asta, dărâmă garduri, aruncă pietre şi ţin piept forţelor de ordine până la epuizare. Femei şi bărbaţi deopotrivă. După incidentele de azi, şi compania americană a luat o decizie radicală. 

A plouat cu pumni, cu picioare, cu înjurături şi cu huiduieli la Pungeşti. Patru sute de localnici au vrut cu orice preţ să îi scoată pe americani din cărţi odată pentru totdeauna. Nimic nu le-a stat în cale.

Sătui de aşteptat pe la porţi pentru ca cineva să îi bage în seamă, protestatarii au strâns rândurile, s-au luat la bătaie cu forţele de ordine şi nici măcar jandarmii chemaţi în ajutor nu au reuşit să îi calmeze.

În timpul ciocnirilor, doi localnici au fost răniţi şi au avut nevoie de îngrijiri medicale. Cum s-au văzut înăuntru, cum au început să arunce cu pietre în maşinile companiei americane.

Atât le-a trebuit jandarmilor ca să treacă la fapte. Rând pe rând, treizeci de protestatari au fost duşi la audieri. Degeaba au încercat ceilalţi să le ţină calea făcând cordon în faţa dubelor.

În urma incidentelor, americanii au făcut din nou un pas înapoi. Compania americană şi-a suspendat activitatea pe termen nelimitat.

"Prioritatea noastră este să desfăşurăm aceste activităţi într-un mod responsabil faţă de mediul înconjurător, în conformitate cu aprobările pe baza cărora operăm şi în siguranţă, însă acest lucru nu a fost posibil astăzi. Respectăm dreptul oamenilor de a-şi exprima opiniile, însă credem că acesta trebuie exercitat în limitele legii", este comunicatul companiei Chevron. 

A fost zi de scandal şi în Capitală, acolo unde contestatarii proiectului Roşia Montană au ieşit din nou în stradă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » Imagini şocante la Pungeşti! Oamenii s-au bătut până la epuizare cu jandarmii