Antena Meniu Search
x

Odata cu incalzirea vremii, locuitorii din nordul tarii se pregatesc de inundatii

Pentru locuitorii din nordul tarii, cosmarul pare ca nu se mai sfarseste. Inca ingropati sub zapada care ajunge si la doi metri inaltime, oamenii se pregatesc acum de inundatii. In week-end, temperaturile cresc in zona lor pana la 10 grade Celsius. In sud va fi de doua ori mai cald.

Vezi și

De cateva zile, satele din nordul Moldovei sunt tot una cu zapada. A nins si viscolit atit de mult, incat au fost aproape ingropate sub nameti.

Nea Doroftei a prins multe ierni aspre si cu multa zapada, dar nameti atit de mari la inceput de primavara, n-a apucat. Aproape trei zile a batut viscolul si toata zapada cazuta din cer s-a adunat in sat, in curtile oamenilor. De altfel, niciunul dintre localnici n-a mai intalnit, in martie, zapada pana la streasina casei.

Oamenii se tem ca incalzirea rapida a vremii va face mult rau. Daca azi inca au fost zero grade, de maine temperatura va creste atat de repede si de mult incat duminica vor fi peste 10 grade Celsius. Insa, cel mai cald va fi in sud, unde duminica vor fi si 20 de grade. O avertizare cod galben de viituri pe mai multe rauri din nordul si vestul tarii va intra in vigoare de maine dimineata.

Hidrologii sustin ca trei metri de zapada echivaleaza cu o ploaie de cateva ore cu 50 de litri pe metru patrat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Odata cu incalzirea vremii, locuitorii din nordul tarii se pregatesc de inundatii