Antena Meniu Search
x

Locurile rromilor de la liceu, obtinute pe o simpla declaratie

O declaratie data pentru un loc la liceu suna asa: "Declar pe proprie raspundere ca sunt rrom". Un loc pentru care unii sunt dispusi chiar sa-si schimbe etnia

Vezi și

E simplu si functioneaza de ani de zile. Si cum rromii nu se inghesuie sa mearga la scoala, nimeni nu se supara. O demonstreaza un reportaj filmat de reporterii Observator cu o camera ascunsa.

Speriati de rezultatele de la Evaluarea Nationala, multi parinti se gandesc sa apeleze la solutii mai colorate. Ca odrasla sa nu ramana neinscrisa la liceu, se declara rromi chiar daca sunt cat se poate de romani. Mai ales ca nu e deloc complicat si gasesc ajutor imediat.

Locurile sunt garantate. Ba mai mult, media mica nu mai este un impediment pentru a intra la un liceu bun.Procedura este simpla: este nevoie doar de o declaratie pe proprie raspundere si de o adeverinta de la un ONG.

Anual, in fiecare judet, statul garanteaza 150 de locuri la liceu pentru cei de etnie rroma. Nimeni nu poate spune precis cati dintre cei care beneficiaza de aceasta facilitate chiar apartin etniei pe care si-o asuma in declaratii.Reporterii Observator au aratat ca aceeasi metoda se practica si la facultate.

Si la liceu, si la facultate, locurile pentru rromi sunt finantate de stat si garantate fara examen.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Locurile rromilor de la liceu, obtinute pe o simpla declaratie