Antena Meniu Search
x

LPF, amendată de consiliul concurenţei

Liga Profesionistă de Fotbal a fost amendată astăzi de Consiliul Concurenţei.Va trebui să plătească aproape 50.000 de euro pentru că nu a respectat angajamentele pe care şi le-a asumat, referitoare la drepturile de difuzare a meciurilor de fotbal între 2011 şi 2014

Vezi și

Liga Profesionistă de Fotbal a fost amendată astăzi de Consiliul Concurenţei. Va trebui să plătească aproape 50.000 de euro pentru că nu a respectat angajamentele pe care şi le-a asumat, referitoare la drepturile de difuzare a meciurilor de fotbal între 2011 şi 2014

În prezent, Consiliul Concurenţei derulează o nouă investigaţie asupra modului în care LPF a vândut drepturile de televizare ale meciurilor din cadrul competiţiei Liga I. Această investigaţie a fost declanşată în urma unei plângeri.

Liga Profesionistă de Fotbal a vândut drepturile de televizare ale meciurilor de fotbal ce se desfăşoară în cadrul competiţiei Liga I către compania Intel Sky Broadcast LTD, pentru o perioadă de 5 ani. Compania a decis să le valorifice prin intermediul a două posturi de televiziune în regim "cu plată". Investigaţia nu vizează modalitatea în care compania Intel Sky Broadcast LTD valorifică aceste drepturi de televizare, ci comportamentul membrilor LPF.

Autoritatea de concurenţă acceptă angajamente doar în situaţia în care acestea sunt o măsură mai eficientă decât continuarea investigaţiei. Neîndeplinirea angajamentelor devenite obligatorii prin decizie a Consiliului Concurenţei constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 0,5% la 10% din cifra de afaceri totală realizată în anul financiar anterior sancţionării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » LPF, amendată de consiliul concurenţei