Antena Meniu Search
x

Luca, băieţelul fără membre din Petroşani, a împlinit un an

Luca, băieţelul din Petroşani care s-a născut fără picioare şi fără o mână a împlinit un an. De ziua lui, părinţii nu au avut bani să-i cumpere proteze, aşa cum şi-ar fi dorit.

Vezi și

 Luca, băieţelul din Petroşani care s-a născut fără picioare şi fără o mână a împlinit un an. De ziua lui, părinţii nu au avut bani să-i cumpere proteze, aşa cum şi-ar fi dorit.

Au primit în schimb, un răspuns de la Colegiul Medicilor din Hunedoara. Unul dintre medicii care s-a ocupat de mamă în timpul sarcinii a primit un avertisment, celălalt a fost trimis la cursuri. Părinţii lui Luca îşi vor căuta acum dreptatea la Bucureşti.

O familie întreagă s-a adunat în jurul micuţului Luca. Băieţelul care, în urmă cu un an, s-a născut la spitalul din Petroşani, fără picioare şi fără o mână. A fost un copil iubit, din prima clipă.

În casa familiei Oprea a fost multă bucurie. Deşi, în ziua în care Luca a împlinit un an, părinţii au primit un răspuns de la Colegiul Medicilor. Niciunul dintre cei doi medici care au avut grijă de mamă, în cele nouă luni de sarcină, nu a fost sancţionat.

În august, anul trecut, la spitalul din Petroşani, medicii au asigurat-o pe Elena ca va avea un copil sănătos. I-au măsurat chiar la ecograf, picioruşele copilului ei.

Părinţii au înţeles atunci că li s-a născut un copil pentru sănătatea căruia vor trebui să lupte toată viaţa. Luca nu are picioare şi o mână. Are în schimb toată dragostea părinţilor şi a surorii lui. A adus bucurie în casa familiei Oprea, chiar din ziua când mama s-a întors cu el din spital.

La vârsta la care copiii ca el învaţă să meargă, Luca ar putea face primii paşi doar cu proteze. Părinţii nu au avut, însă, bani să i le ofere, cadou, chiar de ziua lui. Mai departe merg şi în căutarea dreptăţii. Familia va face o nouă plângere la Colegiul Medicilor din Bucureşti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Luca, băieţelul fără membre din Petroşani, a împlinit un an