Antena Meniu Search
x

Lucrări de modernizare pe Calea Victoriei în valoare de 8 milioane de lei

În mai puţin de un an, Calea Victoriei va fi de nerecunoscut. Autorităţile vor investi peste 8 milioane de lei pentru locuri de promenadă şi piste pentru biciclişti.

Vezi și

Nu la fel de încântaţi vor fi însă şoferii. De la patru benzi de circulaţie, vor avea doar două.

În aproximativ 7 luni, Calea Vicroriei va fi modernizată. Vom avea benzi pentru biciclişti şi trotuare extinse, exact ca-n ţările civilizate. Cel puţin asta ne promite edilul capitalei, Sorin Oprescu. Un proiect de modernizare ce va începe la data de 24 februarie şi îşi propune să se finalizeze la 1 august, 2014! Va scoate din buzunarele autorităţilor aproximativ 9 milioane de lei.

Aşadar, la sfârşitul lucrărilor ar trebui să avem, piste pentru biciclişti delimitate de benzile de circulat prin borduri înalte de 10 cm, dar ţi trotuare extinse transformate în zonă de promenadă. Proiectul îşi mai propune şi modernizarea reţelei de iluminat public, a spaţiilor verzi, dar şi a mobilierului urban. Cel puţin la nivel teoretic. Practic vom vedea puţin peste jumătate de an.

Primarul general al capitalei, Sorin Oprescu, spune că această modernizare şi practic îngustarea benzilor de circulaţie este posibilă o dată cu deschiderea bulevardului Buzeşti-Berzei-Uranus, care preia o parte importanta din maşinile ce traversează capitala de la N la S.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Lucrări de modernizare pe Calea Victoriei în valoare de 8 milioane de lei