Antena Meniu Search
x

Lupta unui ”stejar” al României! Fostul căpitan al echipei naționale de rugby trece prin momente grele!

Petrică Mitu, zis Pia, fost căpitan al naționalei de Rugby a României trece prin momente grele! A fost diagnosticat în 2014 cu scleroză amiotrofică.

Vezi și

Petrică Mitu, zis Pia, fost căpitan al naționalei de Rugby a României trece prin momente grele! A fost diagnosticat în 2014 cu scleroză amiotrofică. 

A fost ani de zile căpitanul echipei naţionale de rugby. Sub tricolor a fost selecţionat de 35 de ori şi, pentru România, a înscris 288 de puncte. Este vorba de.Petrică Mitu. Pia, pentru apropiaţi. Acum? Doar sufletul i-a mai rămas pe teren. Pia a fost diagnosticat, anul trecut, cu scleroză laterală amiotrofică. O boală incurabilă. Dar care se poate ţine sub control prin tratament. Un tratament pe care-l face. Doar că viaţa lui, a devenit, dintr-o dată. mai scumpă. Prea scumpă. Aşa că orice ajutor. este binevenit pentru ca Pia. să trăiască.

Pia nu mai e pe teren. Dar ţine în continuare balonul în braţe. Anul trecut, a aflat că viaţa lui se va schimba complet. Un medic i-a dat vestea. Scleroză laterală amiotrofică.

Este o boală care afectează, în primul rând, aparatul locomotor. Apoi. ajunge la creier. De când a fost diagnosticat cu SLA , Pia a stat numai prin spitale.

A făcut acupunctură, tratamente cu rezonanţă magnetică sau cu celule stem. Acum? Abia s-a întors din Grecia, de la o clinică unde boala i-a fost ţinută sub control.

Pentru boala pe care o are fostul rugbist, din păcate, nu există leac. De altfel, maladia a devenit cunoscută o dată ce şi Petre a aflat propriul diagnostic - atunci lumea întreagă, oameni simpli şi vedete, s-au mobilizat în ceea ce s-a numit Ice Bucket Challenge pentru ca ştiinţa să strângă bani şi să găseacă leacul. Sute de milioane de dolari s-au adunat în doar câteva luni.

Până acum, pe Pia l-au ajutat colegii de la federaţia de rugby, prietenii, familia, apropiaţii şi oamenii care l-au apreciat.

Între timp, deşi nu mai poate intra pe teren, Pia se bucură de fiecare moment pe care il oferă. viaţa. Şi, cel mai mult, se bucură de sprijinul celor care nu l-au uitat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » Lupta unui ”stejar” al României! Fostul căpitan al echipei naționale de rugby trece prin momente grele!